Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πανεπιστημιακά συγγράμματα: Απίστευτη σπατάλη εκατομμυρίων

243.000 φοιτητές, πανεπιστημιακά βιβλία για 600.000 άτομα! Επί δεκαετίες χάναμε εκατομμύρια για τα συγγράμματα στα πανεπιστήμια.

Χορός εκατομμυρίων για τα συγγράμματα βρισκόταν σε εξέλιξη επί δεκαετίες στα πανεπιστήμια. Μπορεί οι φοιτητές που χρειάζονταν πανεπιστημιακά βιβλία να ήταν μόνο 243.000, οι αγορές όμως γίνονταν για 600.000 άτομα. Και όπως φανερώνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι 243.000 ενεργοί φοιτητές των πανεπιστημίων που ζήτησαν και πήραν εφέτος συγγράμματα δεν έκαναν... εκπτώσεις στις προτιμήσεις τους καθώς παρέλαβαν... 1.886.476 συγγράμματα για τις σπουδές τους.

Αυτά αποκαλύπτουν στοιχεία του ηλεκτρονικού προγράμματος «Ευδοξος» για την προμήθεια των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που παρουσιάστηκαν την Τρίτη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Οπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, σε πολλά πανεπιστήμια το κόστος των συγγραμμάτων διαφέρει πολύ.

Ετσι, πολλά τμήματα χρυσοπληρώνουν συγγράμματα για το ίδιο μάθημα, καθώς οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τουλάχιστον δύο «πακέτα» συγγραμμάτων που προτείνουν οι διδάσκοντες (και συχνά συγγραφείς οι ίδιοι). Πολλά από αυτά τα πακέτα περιλάμβαναν περισσότερα από 10 βιβλία και προσφέρονταν ως πρώτη επιλογή.

Οπως ανακοινώθηκε μάλιστα, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών οι φοιτητές επέλεξαν «πακέτο» συγγραμμάτων με κόστος 1.138 ευρώ ανά έτος, ενώ στην Ιατρική Πάτρας οι φοιτητές επέλεξαν άλλο «πακέτο» με κόστος 318 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More