Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αγροτικά ατυχήματα: Διπλάσια από τα εργατικά

Ο τραγικός θάνατος ενός 55χρονου αγρότη που παρασύρθηκε από το τρακτέρ του την στιγμή που επιχειρούσε να ανάψει την μηχανή με βοηθητικά καλώδια στην Κούλουρα Ημαθίας, έφερε στην επιφάνεια τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει ο γεωργικός κόσμος, χωρίς να διαθέτει επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Τα αγροτικά ατυχήματα στη χώρα μας είναι διπλάσια από τα εργατικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 38.000 αγροτικά ατυχήματα, ενώ τα αντίστοιχα εργατικά φτάνουν τα 16.800! Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των τραυματιών είναι Έλληνες και φτάνει σε ποσοστό το 90%, όπως προκύπτει από μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, ο αγροτικός τομέας είναι ο λιγότερο ερευνημένος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας Νίκος Αγγελόπουλος που επισημαίνει ότι οι καθημερινές αγροτικές δραστηριότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, εκτελούνται από μεμονωμένα άτομα σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και χωρίς μέσα πρώτης βοήθειας. Και επειδή δεν υπάρχουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ο κλάδος δεν καλύπτεται επαρκώς από τις ασφάλειες παρά τις διαβεβαιώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ως υπουργού Εργασίας τον Ιανουάριο του 2010 ότι θα καλυφθεί το νομοθετικό κενό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More