Έσοδα 700 εκατ. ευρώ εφέτος και άνω του 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 2- 3 ετών, προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία με τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών και τεχνικών παιχνιδιών στην Ελλάδα.
Ποσά, με τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μπορούν να ενισχυθούν παράλληλα και οι πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία και τους ανέργους, καθώς να υπάρξει συνδρομή προς τους ΟΤΑ, οι οποίοι εμπλέκονται στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για το προτεινόμενο σχέδιο νόμου "Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων", με βάση το οποίο προβλέπεται να δοθούν 4 - 10 άδειες (μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό) για 30.000 παιγνιομηχανήματα και 15- 20 άδειες (επίσης μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό) για την παροχή υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος.
Με το νομοσχέδιο, απαγορεύεται η συμμετοχή ατόμων που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια, ενώ προβλέπεται η ατομική κάρτα παίκτη, μέσω της οποίας θα παρακολουθούνται η ηλικία, οι περιορισμοί που θέλει ο ίδιος να θέσει στον εαυτό του και οι χρηματικές ροές. Παράλληλα, ορίζεται ελάχιστο όριο 80% για τα κέρδη στους παίκτες και ανώτατο όριο συμμετοχής στα παιγνιομηχανήματα, που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ, ενώ απαγορεύεται το μέγιστο ποσό που μπορεί να χάσει ένας παίκτης να υπερβαίνει το ποσό της συμμετοχής του στο παιχνίδι.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για τον ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ εφαρμόζονται οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις. Σημειώνεται, ότι σήμερα στην Ελλάδα, ο παράνομος τζίρος όλων των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται από την αγορά σε 10 δισ. ευρώ ετησίως, από τα οποία τα 4 δις. ευρώ αφορούν στο παράνομο στοίχημα και από τα ποσά αυτά, το Δημόσιο δεν εισπράττει τίποτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου