Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Ενδιαφέρον» το σενάριο της επαναγοράς ομολόγων

Την ώρα που ο ξένος Τύπος επιμένει, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις του πρωθυπουργού, ότι η μόνη λύση για να εξυπηρετήσει η Ελλάδα το διογκούμενο χρέος της είναι η αναδιάρθρωσή του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αξιολόγησε για πρώτη φορά δημόσια ως ενδιαφέρον το σενάριο της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, που παρασκηνιακά συζητείται στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε όμως ότι όλα αυτά είναι ιδέες και δεν αποτελούν αντικείμενο επίσημης συζήτησης των κοινοτικών οργάνων με την χώρα μας.

Πολλοί εκτιμούν ότι θα βοηθούσε το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας η προοπτική να ενισχυθεί οικονομικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, ώστε να αγοράσει από την δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα και έτσι να πάρει ανάσα και να τα αναχρηματοδοτήσει με χαμηλότερο επιτόκιο.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου από το Νταβός επέμεινε το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας να είναι εύρωστο και ευέλικτο για να ηρεμήσουν οι διεθνείς αγορές.

Επισήμως πάντως οι Βρυξέλλες δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους ως προς την προοπτική της επαναγοράς ομολόγων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More