Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΟ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνη ως ανασταλτικούς μέσους, με το Νίνη σε επιτελικό ρόλο. Οι Γκοβού και Χριστοδουλόπουλος βρίσκονταν στις πτέρυγες με το Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7’ από στημένη φάση, με τον Μπουμσόνγκ να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νίνη, και το Ζιλμπέρτο Σίλβα να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ ισορρόπησαν το παιχνίδι, και προσπάθησαν να αντιδράσουν. Με τριπλέτα ανασταλτικών μέσων, τους Τζούνιορ, Μπέτο και Ολίσε, δυσκόλευαν την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τον άξονα, και δεν επέτρεπαν την τροφοδότηση του Σισέ. Ο Τζούνιορ σε ρόλο «σκούπας» μπροστά από τα στόπερ επιτηρούσε το Νίνη, με τους Μπέτο και Ολίσε στα πλευρά του να ντουμπλάρουν τα μαρκαρίσματα, βοηθώντας τους πλάγιους μπακ. Ο Μπούντιμιρ βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης, προσπαθώντας να υποδεχτεί τη μπάλα με πλάτη στην εστία, και να δώσει το χρόνο στους Ρομάνο και Βερπακόφσκις που γύριζαν αρκετά πίσω για να βοηθήσουν αμυντικά, να κερδίσουν μέτρα από τις πτέρυγες και να του δώσουν στήριγμα.

Ο Νίνης συχνά τραβιόταν αριστερά, με τον Κατσουράνη να ανεβαίνει, αφήνοντας το Ζιλμπέρτο μοναδικό «κόφτη». Οι «πράσινοι» αναπτύσσονταν κυρίως από τα δεξιά με το Βύντρα να προωθείται και προσπαθεί να συνεργαστεί με Γκοβού και Κατσουράνη, αλλά τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τους διαδρόμους, ενώ από αριστερά ο Ιωαννίδης δεν έδωσε στηρίγματα στο Χριστοδουλόπουλο.

Οι φιλοξενούμενοι αναπτύσσονταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου ο Βερπακόφσκις «ταλαιπωρούσε» τον Ιωαννίδη, δημιουργώντας ρήγματα. Ο Τζούνιορ προσπάθησε αρκετές φορές να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και τη δύναμη του Μπούντιμιρ, ψάχνοντας τον Κροάτη φορ με κάθετες πάσες στον κενό χώρο, όταν οι στόπερ του Παναθηναϊκού βρίσκονταν ψηλά, κοντά στη μεσαία γραμμή. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Τζόρβα, κυρίως από τα δεξιά με τη συνεργασία Βερπακόφσκις και Γιαλούση, και έφταναν με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, έδειχναν ωστόσο να έχουν πρόβλημα στην τελική πάσα.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ανάπτυξη, με το Σισέ να αναγκάζεται να βγαίνει εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα, και το Νίνη να απειλεί με μακρινά σουτ, αφού οι μέσοι του Εργοτέλη του έδιναν χώρο, προτιμώντας να «κλείσουν» την κάθετη πάσα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι και πάλι μία στημένη φάση, με τον Καντέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, και έχοντας την κατοχή της μπάλας αναζήτησε το γκολ που θα του επέτρεπε να μπει ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος. Οι Βερπακόφσκις και Ρομάνο συνέχισαν να δημιουργούν ρήγματα από τα πλάγια, ενώ σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγάζουν περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Οι μέσοι του Παναθηναϊκού δεν έδιναν βοήθειες στους Ιωαννίδη και Βύντρα, που αντιμετώπιζαν προβλήματα στο ένας-εναντίον-ενός απέναντι στους πλάγιους επιθετικούς του Εργοτέλη, ενώ και ο Μπούντιμιρ κέρδισε αρκετές μονομαχίες, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα από τους Μπουμσόνγκ και Καντέ, χωρίς ωστόσο ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς οι δύο τεχνικοί «φρέσκαραν» τις ομάδες τους, με το παιχνίδι να «ανοίγει». Ο Εργοτέλης «πάτησε» αρκετές φορές την περιοχή του Τζόρβα, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ωστόσο δεν ολοκλήρωναν με επιτυχία τις προσπάθειες τους. Οι «πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν καλή επιθετική λειτουργία, και φάνηκαν απειλητικοί στα τελευταία λεπτά, με μακρινά σουτ των Χριστοδουλόπουλου και Σισέ. Ο Μπούντιμιρ συνέχισε να παίζει στο όριο του οφσάιντ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του απέναντι στο «πράσινο» κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει, και να βάλει την ομάδα του και πάλι μέσα στο ματς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More