Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας

Στη χώρα μας βρίσκονται τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία ελέγχουν τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα παραδώσουν την έκθεσή τους στους επικεφαλής, που φθάνουν στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα.

Η τρόικα θα ζητήσει ταχύτερη υλοποίηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών, με έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής, τη μείωση των δαπανών στην υγεία, την υλοποίηση τού νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά και την αναδιάρθρωση όλων των ΔΕΚΟ με αιχμή τις συγκοινωνίες.

Τα κλιμάκια ζήτησαν στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον προϋπολογισμό του 2010, όμως οι επιτελείς του ζήτησαν παράταση έως το τέλος του μήνα για να έχουν τα οριστικά στοιχεία. Παράλληλα, ζητούν να μάθουν και πόσο τα ελλείμματα και τα χρέη των ζημιογόνων ΔΕΚΟ επηρέασαν το έλλειμμα της χώρας το προηγούμενο έτος.

Στο μεταξύ, περισσότερες από τρεις ώρες κράτησε η «ιερά εξέταση» του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από τους ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Παρασκευή το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές, θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.

Οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν επίσης με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, και συζήτησαν για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των Ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More