Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η Μακάμπι στον τελικό - Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 82-63

Μετά από τρία χρόνια η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιστρέφει σε τελικό Final-4, αφού επιβλήθηκε εύκολα (στο δεύτερο μέρος) της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-63. Η Ισραηλινοί μπορεί να μην απέδωσαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, αλλά έκαναν αυτό που έπρεπε για να βγάλουν εκτός μάχης τους άπειρους και εμφανώς εκτός κλίματος παίκτες της ισπανικής ομάδας. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (17:30) θα έχουμε τη μεγάλη μάχη με τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να... ρίχνουν στο παρκέ συνολικά εννέα τρόπαια Ευρωλίγκα και 1 Σουπρολίγκα!

Το... εκνευριστικό Α' δεκάλεπτο!
Νευρικό ξεκίνημα έκαναν οι δύο ομάδες στο παρκέ και κυρίως η Μακάμπι , η οποία σκόραρε μετά από σχεδόν τρία λεπτά αγώνα. Όχι ότι και η Ρεάλ… πυροβολούσε, απλά έδειχνε λίγο πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της. Οι Ισραηλινοί έψαξαν πολύ τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά ο Έλληνας άσος πέραν μιας φάσης, έδειχνε λίγο αγχωμένος, πιθανότατα από τη μεγάλη επιθυμία του να βοηθήσει και να διακριθεί.

Κακό ποιοτικά παιχνίδι με το άγχος προφανώς να έχει καταβάλει τους δύο αντιπάλους και τα άστοχα σουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα επτά λεπτά το σκορ ήταν μόλις 8-8, με τη Μακάμπι να σουτάρει 1/7 δίποντα και τη Ρεάλ 4/10, αλλά και 0/4 τρίποντα. Οι Ισπανοί είχαν κερδίσει σε πρώτη φάση τη μάχη των ριμπάουντ και αυτό τους βοηθούσε πολύ, σε έναν ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο που τελείωσε με το σκορ στο 14-12.

Σόφο και Ρέγες ξεχώριζαν
Η Μακάμπι έβρισκε λύσεις από τη γραμμή των 6,75 και μπόρεσε για πρώτη φορά να φτάσει στο +5, 17-12 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Ρεάλ ήταν εγκλωβισμένη επιθετικά, με πολλά άστοχα σουτ και τραβηγμένες προσπάθειες, δείγμα της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης ή και εμπειρίας αν θέλετε.

Οι τύποις γηπεδούχοι έφτασαν και στο +8, 22-14, λίγο μετά το τρίλεπτο, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στα τρίποντα (5/7) και τρέχοντας ένα 8-2 από το ξεκίνημα της περιόδου. Ωστόσο, ο Πριτζιόνι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με δύο τρίποντα έδωσε το έναυσμα και η Ρεάλ μείωσε στο καλάθι, 24-22, ακριβώς στα μισά, με ένα δικό της 2-8. Από κοντά και ο Ρέγες, ο οποίος έβαλε το καλάθι της ισοφάρισης, 24-24, ανεβάζοντας το σερί στο 2-10 στο 16’.

Στο τελευταίο τρίλεπτο η Μακάμπι ηρέμησε το παιχνίδι της, έψαξε με σωστές επιλογές και σωστές πάσες τον Σοφοκλή και αυτός έκανε τη δουλειά του ξαναδίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με δύο σερί καλάθια. Το εικοσάλεπτο έκλεισε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει 32-29 και την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να προηγείται ότι γιατί ήταν καλύτερη, αλλά γιατί ήταν πιο εύστοχη σε σχέση με τη Ρεάλ.

Και για του λόγου το αληθές; 8/17δ., 5/9τρ. (αλλά και 1/7β.) για τους Ισραηλινούς, ενώ οι Ισπανοί είχαν 9/28δ., 2/10τρ. και 5/7β. Οι βολές τους έσωζαν και τα ριμπάουντ (17-24) και είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν πολύ λίγα λάθη, μόλις από 5 για κάθε ομάδα. Πνίνι με 9 πόντους και Σχορτσιανίτης με 8 οι πρώτοι σκόρερ της Μακάμπι, 10 είχε ο Ρέγες με 9 ριμπάουντ και 9 πόντους ο Τόμιτς.

Οι λεπτομέρειες στη μεριά της Μακάμπι
Φουριόζα μπήκε η Μακάμπι στο δεύτερο μέρος και βρίσκοντας για ελάχιστο διάστημα ρυθμό, κατάφερε να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά για πρώτη φορά στους οκτώ πόντους, 40-32 στο 23’. Ωστόσο, Γιουγ και Πριτζιόνι με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν στη Ρεάλ την πνοή που χρειαζόταν για να επιστρέψει στο ματς (42-38 στο 25’).

Από κει και πέρα είχαμε ντέρμπι, με τη ζώνη των γηπεδούχων να… μπάζει, παράλληλα με την άνοδο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βρήκαν ανάσες και λύσεις από τη γραμμή των 6,75. Κάτι έλλειπε και πάλι όμως από τους παίκτες του Λέλε Μολίν, οι οποίοι δεν άντεξαν στο νέο ξέσπασμα των Ισραηλινών.

Από το 43-41 στο 26’, η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 10-2 με μπροστάρη τον εξαιρετικό σε αυτή την περίοδο Τσακ Έιντσον και για πρώτη φορά το προβάδισμα έφτασε σε διψήφιο αριθμό, 53-43 ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η αστάθεια στην απόδοση ήταν χαρακτηριστικό του αγώνα σε όλα του τα σημεία, με το τριαντάλεπτο να κλείνει στο +8, 55-47 και τις λεπτομέρειες να ανήκουν στην «ομάδα του λαού». Τους 13 πόντους έφτασε ο Έιντσον και τους 10 ο Πάργκο.

«Χάδι» στο γκάζι και… αντίο
Όπως και στην τρίτη περίοδο, έτσι και στην τέταρτη, η Μακάμπι μπήκε με φόρα θέλοντας να καθαρίσει το ματς. 8-2 σερί και η διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 63-49 και τη Ρεάλ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Και ήταν, αφού στο τρίλεπτο είχε ήδη μείνει 17 πόντους πίσω, 66-49, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πια να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι.

Ο Φελίπε Ρέγες είχε… απενεργοποιηθεί, επιθετικές λύσεις δεν υπήρχαν από κανέναν, το άγχος κέρδισε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των παικτών της ισπανικής ομάδας, η οποία έφτασε στο ταβάνι της, σε έναν ημιτελικό δηλαδή Final-4.

Όλα είχαν γίνει πλέον πολύ εύκολα για τη Μακάμπι, η οποία βρήκε χώρους να κάνει τα δικά της, όταν όμως όλα είχαν κριθεί. Με τρία λεπτά να απομένουν το σκορ είχε γίνει 73-54 και το πανηγύρι είχε ξεκινήσει για τα καλά στο Παλάου Σαν Τζόρντι! Τελικό σκορ 82-63 και ραντεβού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-29, 55-47, 82-63

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More