Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν το περιβάλλον

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τηρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, αλλά αναγνωρίζουν την ανάγκη και επιδιώκουν τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, σε συνάρτηση με τη χρηματική αποτίμηση της ενεργειακής κατανάλωσης αν και η πρόθεση ή η υλοποίηση κτηριακών παρεμβάσεων (εγκατάσταση διπλών υαλοπινάκων κ.ά.) συμβαδίζει μόνο με την περίπτωση ιδιόκτητου ακινήτου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινοτικής δράσης «Περιβαλλοντικού Mentoring» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της δρος Ελένης Σταματίου (αρχιτέκτων - μηχανικός ΕΜΠ), η μακροπρόθεσμη θεώρηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων επιτρέπει στη ΜΜΕ να ελπίζει στην επιβίωσή της και να κερδίζει μια θέση στη νέα αναδυόμενη αγορά.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της ΕΕ προκύπτει ότι οι ΜΜΕ δημιουργούν το 60% της συνολικής παραγωγής αλλά και ευθύνονται και για το 70% της βιομηχανικής ρύπανσης στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες, ύστερα από ελέγχους από αρμόδιους κρατικούς φορείς, έχουν ευρεθεί μη συμμορφούμενες προς εθνικούς ή κοινοτικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More