Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Περιορίστηκαν ακόμα και οι φιλανθρωπίες

Ενδεικτικό της ζοφερής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες είναι το γεγονός πως τόσο οι ιδιώτες όσο και οι εταιρείες περιορίζουν και σε πολλές περιπτώσεις κόβουν τις φιλανθρωπίες.

Σύλλογοι και φορείς με αποδεδειγμένο έργο και πλούσια κοινωνική προσφορά κινδυνέυουν είτε να περιορίσουν τις δράσεις τους είτε ακόμη και να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας στο έλεος του Θεού παιδιά που προστατεύουν, κακοποιημένες γυναίκες ακόμη και ηλικιωμένους.

Όπως δήλωσε o Γενικός Διευθυντής των παιδικών χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας η κατάσταση είναι οριακή και συνεχίζει "το 2011 παρότι είμαστε στον Μάιο έχει ξεκινήσει με πολύ αρνητικά οικονομικά στοιχεία για όλους τους φορείς που στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δωρεές εταιρειών και ιδιωτών. Δυστυχώς με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το μνημόνιο και με την αλλαγή του φορολογικού νόμου αλλά και με τις δυσκολίες τις οικονομικές που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας αυτές οι δωρεές έχουν σημειώσει μείωση 40% το πρώτο πεντάμηνο του 2011 και τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμα. Σε αυτή τη μείωση εμείς αρχίζουμε και αντιμετωπίζουμε και άλλες οικονομικές δυσκολίες γιατί δεν μπορούμε για παράδειγμα να μειώσουμε το κόστος συντήρησης για ένα παιδί.

Ηρθε και το κράτος με τη φορολογία που επέβαλε και μας αποτελείωσε. Τα παιδικά χωριά SOS ενώ κάνουν κοινωνική πρόνοια που έπρεπε να κάνει το κράτος σε λίγο θα εξασκούν και χρηματοπιστωτική ενίσχυση αφού υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε φόρους για τα έσοδα και τις δωρές που μας γίνονται".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More