Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο σε Κίνα και Κορέα

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες εντόπισαν ίχνη ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Σεούλ και από άλλα τμήματα της χώρας, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Το Κορεατικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι σωματίδια του ιωδίου-131 ενδέχεται να προέρχονται από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός KBS.

Οι αρχές πραγματοποιούν αναλύσεις στις συγκεντρώσεις του ιωδίου που ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα, αλλά προφανώς αυτές είναι πολύ χαμηλές, ώστε να συνιστούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Όταν εισπνέεται, το ιώδιο-131, ένα ραδιενεργό ισότοπο του ιωδίου, συγκεντρώνεται στον θυρεοειδή αδένα, όπου η ακτινοβολία Γάμμα και Βήτα, την οποία εκπέμπει, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αλλά η ραδιενέργεια αυτή φθίνει σχετικά σύντομα. Η ουσία υποδιπλασιάζεται κάθε οκτώ μέρες περίπου, δηλαδή η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται μειώνεται κατά το ήμισυ κάθε οκτώ μέρες.

Σε πολλούς αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, 250 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Τόκιο, σημειώθηκαν εκρήξεις, υπερθέρμανση, ρωγμές και διαρροή ραδιενέργειας από την ημέρα που ο σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν βλάβη στα συστήματα ψύξης τους.

Το πυρηνικό ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ραδιενεργό υλικό από το εργοστάσιο μπορεί να μεταφέρθηκε με τον αέρα βορειο-ανατολικά της Ιαπωνίας στην Αρκτική και στη συνέχεια να επέστρεψε νοτίως στην Κορεατική Χερσόνησο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Χθες Δευτέρα, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι χαμηλές συγκεντρώσεις του ραδιενεργού στοιχείου Ξένου-133 ανιχνεύτηκαν στα βορειο-ανατολικά της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα πολύ μικρές ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου-131, που προέρχονται από την Φουκουσίμα.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις αρχές 14 επαρχιών, ανάμεσά τους του Πεκίνου και της Σανγκάης, να πραγματοποιήσουν ελέγχους ανίχνευσης ραδιενέργειας στο νερό και στα τρόφιμα, σύμφωνα με την China Daily.

Οι περιοχές, όπου ανιχνεύτηκε στην ατμόσφαιρα το ραδιενεργό ιώδιο-131 είναι οι παράκτιες επαρχίες του νοτιο-ανατολικού τμήματος της χώρας, από την Σανγκάη μέχρι το Γκουανγκσί και το Ανχούι, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων λόγω του χαμηλού επιπέδου του ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More