Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Νέα μέτρα ύψους 1,74 δις στο τραπέζι - Μαύρη τρύπα (και πάλι) στα έσοδα

Διυπουργική επιτροπή για την οικονομία και την ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στην οποία εκφράστηκε αισιοδοξία για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Τα θέματα, που κυριάρχησαν στην κυβερνητική ατζέντα ήταν η υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των εσόδων, καθώς και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα και πώς θα εμφανιστούν στην κοινή γνώμη, ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 - 2014 καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 1 δισεκατομμυρίου 740 εκατομμυρίων ευρώ για τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί πάντως ότι για τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχει θέμα, καθώς η κα Μπιρμπίλη δήλωσε υπέρ της παραμονής στο δημόσιο της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου. «Άρα θα πουλήσουμε τον αέρα για να εξοικονομήσουμε χρήματα;» αναρωτιόταν με φανερό προβληματισμό κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης. Στους εκπροσώπους της τρόικας πάντως πρέπει να παρουσιαστεί και το πρώτο σχέδιο από το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το πέρας της διυπουργικής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις Εξεταστικές Επιτροπές για υποθέσεις που εκκρεμούν, όπως η Siemens και τα ομόλογα, αλλά και η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή, εφόσον αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More