Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στη ΔΟΥ Νέου Κόσμου - Εξουδετερώθηκε την τελευταία στιγμή

Αυτή τη φορά, δεν ήταν φάρσα. Ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανικός που είχε τοποθετηθεί στο κτίριο της ΔΟΥ του Νέου Κόσμου, στη συμβολή των οδών Πυθέως και Νεοκλέους, εξουδετερώθηκε από τους άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για να προειδοποιήσει για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί inox από εκείνα που χρησιμοποιούνται στις τουαλέτες, στο ισόγειο του κτιρίου, δίπλα στις τουαλέτες. Έδωσε μάλιστα χρονικό περιθώριο 25 λεπτών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ένα μηχανικό επιτραπέζιο ρολόι, περίπου δυο κιλά εκρηκτικών υλών (ζελατοδυναμίτιδα μαζί με αμμωνιοδυναμίτιδα), μπαταρία 9V και έναν απλό πυροκροτητή.

Άμεσα η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από τη ΔΟΥ και εκκενώθηκε το κτίριο. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη αφού πέρασαν τα 25 προειδοποιητικά λεπτά, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ίσως υπήρξε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία. Τελικά, οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό με διάσπαση.

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και αυτό γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις πως ίσως να πρόκειται για την "απάντηση" των ασύλληπτων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" στις πρόσφατες συλλήψεις στη Νέα Ιωνία του Βόλου και στο Χολαργό.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα μέλη της οργάνωσης να θέλουν να στείλουν μήνυμα πως παραμένουν ενεργά. Επίσης, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας να βρίσκονται άλλες τρομοκρατικές ονομασίες, όπως η "6η Δεκέμβρη" και η "Λαϊκή Θέληση".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More