Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δυο στους τρεις βρετανούς λέει όχι στις επιθέσεις στην Λιβύη

Μόνο ο ένας στους τρεις βρετανούς πολίτες εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μόνον ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.

Η εταιρεία που διενήργησε την έρευνα για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερ, κατέγραψε ότι το 43% διαφωνεί με τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και το 22% δηλώνει αβέβαιο για το αν έπρεπε ή όχι, να προχωρήσει η συμμαχία σε αυτές.

Με την πικρή εμπειρία του πολέμου στο Ιράκ, να τους φοβίζει ακόμα και τις απώλειες από το μέτωπο του Αφγανιστάν να συνεχίζονται, οι Βρετανοί δήλωσαν στο Ρόιτερ, ότι ανησυχούν πως θα παγιδευθούν σε μία ακόμα μακρόχρονη πολεμική εμπλοκή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία, όπου καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι στο εσωτερικό, της χώρας.

"Δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί, έχουμε αρκετά μπλεξίματα ήδη στην πλάτη μας στο Αφγανιστάν", ή "Είναι μια εμφύλια σύρραξη και δεν θα έπρεπε να ανακατευθούμε, ενώ συμβαίνουν και αλλού στον πλανήτη φρικαλεότητες, όπως στο Κογκό και στη Ζιμπάμπουε, με τον Μουγκάμπε, δεν μπορούμε να είμαστε οι ειρηνοποιοί του πλανήτη", είναι από τα σχόλια πολιτών, που κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα στο Λονδίνο.

Το συμπέρασμα από τη σφυγμομέτρηση αυτή, είναι πως σχεδόν όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης του Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, αλλά δεν εγκρίνουν τους βομβαρδισμούς προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

"Αξίζει τον κόπο, πραγματικά αναρωτιέμαι", δήλωσε ένας πολίτης στο Παρίσι όταν ρωτήθηκε για την Γαλλοβρετανική πρωτοβουλία των βομβαρδισμών στη Λιβύη, εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, προβληματισμένος μήπως τελικά οι στρατιωτικές επιθέσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής προκαλέσουν μία ακόμα πλημμυρίδα από λαθρομετανάστες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More