Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας - Updated 22:56 - Video

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχισθούν οι από θαλάσσης έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που έπεσαν στη θάλασσα κατά τον κατάπλου του πλοίου «Ionian King» κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Σούδας.

Συνολικά, στη θάλασσα έπεσαν 49 άτομα, με αποτέλεσμα 3 υπήκοοι Μπαγκλαντές να χάσουν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι εντοπίσθηκαν σώοι και μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Σούδας.

Από αυτούς 17 παρέμειναν για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης με συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωση. Το μεσημερι βρέθηκαν πέντε επιζώντες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και αυτοί σε νοσοκομεία.

Πριν τις τρεις το μεσημέρι, ακόμη τρία άτομα περισυνελλέγησαν ζωντανά μέτρα τη βουτιά της απελπισίας τα ξημερώματα της Κυριακής, στο λιμάνι της Σούδας. Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι δύο ακόμη μετανάστες είχαν βρθεί σε ημιθανή κατάταση στην περιοχή του Ναυστάθμου. Τρεις συμπατριώτες τους χάθηκαν στα παγωμένα νερά, ενώ πάνω από δέκα γνοούνται.

Ένα ανθρώπινο δράμα εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας, όταν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, πρόσφυγες από τη Λιβύη, πνίγηκαν πηδώντας στα παγωμένα νερά του όρμου, από το επιβατηγό «Ionian King» που τους μετέφερε.

Ενώ το υπό κυπριακή σημαία πλοίο, το οποίο μετέφερε συνολικά 1288 επιβάτες, «έδενε» στη Σούδα στις 4:00 τα ξημερώματα, 49 πρόσφυγες πήδηξαν στη θάλασσα, πιθανόν για να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους στο Μπαγκλαντές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια και κάποιοι να τους πέταξαν στη θάλασσα.

Δεκαέξι πρόσφυγες εξακολουθούν να αγνοούνται. Πολλοί ανασύρθηκαν σε κακή κατάσταση λόγω του ψύχους, ενώ κάποιοι είχαν ήδη λιποθυμήσει κι όλα αυτά μετά τη φρίκη που έζησαν στη Λιβύη και κατάφεραν να διαφύγουν σώοι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι δύο πρόσφυγες πνίγηκαν αμέσως, ενώ άλλος ένας περισυλλέγη και πέθανε κατά την διακομιδή στο νοσοκομείο.

Μετά το τραγικό περιστατικό στήθηκε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο, τύπου super puma από αέρος.

Λεπτομερείς έρευνες διεξάγει η Αστυνομία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι πρόσφυγες κατάφεραν να βγουν στην ξηρά και να διαφύγουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More