Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

Την Τετάρτη, στο κύπελλο, σημάδευαν πιο ψηλά και οι προσπάθειες τους σταματούσαν στο οριζόντιο δοκάρι ή κατέληγαν πάνω από αυτό. Αυτή τη φορά, για το πρωτάθλημα, οι παίκτες της ΑΕΚ όχι μόνο βρήκαν στόχο αλλά διέσυραν με 4-0 έναν αγνώριστο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε δίκαια, “πληρώνοντας” τις σημαντικές απουσίες του. Ονειρικό γκολ από τον Σκόκο, είχε δοκάρι ο Μπλάνκο που δεν σκόραρε παρά τις πολλές ευκαιρίες στις οποίες ήταν πρωταγωνιστής.

Σίγουρα οι ελλείψεις ήταν πολλές αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία. Η απουσία των Λίνο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και Γκαρσία ήταν εμφανής, αλλά δεν είναι δυνατόν μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να έχει τέτοια εικόνα σε ντέρμπι. Η ΑΕΚ, μάλιστα, εκτός από το δοκάρι είχε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχει έναν μεγάλο θρίαμβο απέναντι στον έτερο Δικέφαλο.

Τραγική επιλογή χρωμάτων από την ΑΕΚ που αντί για τα κλασικά “κιτρινόμαυρα” επέλεξε να φορέσει τη γαλάζια φανέλα, προφανώς για... γούρι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν ψηλά με τον Μπλάνκο να είναι ιδιαίτερα κινητικός αφήνοντας τη θέση του για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του. Ο δικέφαλος του νότου, μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (10΄) από στημένη φάση με “δράστη” τον Ντιόπ που αυτή τη φορά σημάδεψε πιο χαμηλά (στο παιχνίδι της Τετάρτης είχε δύο -οριζόντια- δοκάρια).

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ανοιχτεί, να απλωθεί στο γήπεδο, κάτι που έδωσε περισσότερο χώρο στην ΑΕΚ που έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Μπλάνκο να μας κάνει να απορήσουμε και πάλι πως γίνεται ένας μεγάλος σκόρερ να χάσει τη “δύναμη” του. Ο δικέφαλος του βορρά είχε ένα πολύ καλό τρίλεπτο περίπου με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας όπου απώλεσε μια-δυο καλές ευκαιρίες και έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, αλλά μόλις οι “κιτρινόμαυροι” ξεπέρασαν αυτή την πίεση αμέσως έφτασαν στο 2-0 με τον Σκόκο να πετυχαίνει ένα ωραίο γκολ.

Γενικά, η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν τόσο κακή που έκανε τους παίκτες της ΑΕΚ να ξεχωρίζουν. Ο Γκερέιρο ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας του και άλλαζε “παιχνίδι” όταν το έκρινε σωστό, ο Σκόκο ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, ο Γεωργέας “όργωνε” τη δεξιά πλευρά και ο Μπλάνκο ήταν πολύ κινητικός “μπερδεύοντας” το αντίπαλο αμυντικό δίδυμο. Γενικά, πάντως, ήταν καλή η επιλογή του “ρόμβου” από πλευράς Χιμένεθ, αν και περισσότερο έμοιαζε με “χριστουγεννιάτικο δέντρο” (4-3-2-1) με τους Γκερέιρο και Σκόκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπλάνκο.

Ο Χάβος θυμήθηκε τον Σακελλαρίου και τον έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο, μήπως και η ομάδα του γίνει πιο απειλητική δυναμώνοντας τα άκρα. Και πάλι, όμως, η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο απειλητικά στο δεύτερο μέρος φροντίζοντας καταρχάς να μην χάσει τη μάχη του κέντρου παίζοντας με σίγουρες πάσες πίσω από τη σέντρα. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ, μόνο που αυτή τη φορά είχε την προσωπική “σφραγίδα” του Σκόκο. Φα-ντα-στι-κό γκολ!

Γρήγορα-γρήγορα ο Χάβος έκανε και τις υπόλοιπες αλλαγές του (μέχρι το 65΄) αλλά ακόμα και με την είσοδο των Αρίας και Μουσλίμοβιτς η ΑΕΚ ήταν αυτή που δημιουργούσε μπροστά έχοντας ευκαιρίες τόσο με “τετ-α-τετ” όσο και με δοκάρι (Μπλάνκο, 60΄). Μετά το 70΄ οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό τους, αλλά το μενού είχε ακόμα ένα γκολ αυτή τη φορά από τον Δέλλα που νίκησε τον Κρέσιτς στην έξοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More