Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στην Ήπειρο 47 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα!

Χωρίς... χαλινάρια συνεχίζει να καλπάζει η ανεργία στην Ήπειρο και το 2011, αφού μόλις σε ένα μήνα οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 1.410, γεγονός που σημαίνει, ότι από τον Δεκέμβρη έως τον Ιανουάριο 47 άνθρωποι έχαναν τη δουλειά τους κάθε μέρα!

Η επιλογή της Κυβέρνησης να υπογράψει το Μνημόνιο έχει φέρει αλυσιδωτές εκρήξεις στον κοινωνικό ιστό. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν ανατραπεί, οι μισθοί ψαλιδίζονται συνεχώς, το κόστος ζωής εκτινάσσεται κάθε μήνα και οι Ηπειρώτες βλέπουν ιδιαιτέρως απαισιόδοξα το μέλλον. Στη ζοφερή αυτή εικόνα προστίθενται, μεταξύ άλλων τα καθημερινά λουκέτα στα καταστήματα και η άσχημη πορεία ή για την ακρίβεια η στασιμότητα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τον Ιανουάριο του 2011 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην περιοχή της Ηπείρου έφθασαν τους 22.764. Από αυτούς, οι 9.137 είναι γραμμένοι για διάστημα ίσο ή μικρότερο των 12 μηνών, ενώ οι άλλοι 13.627 μεγαλύτερο του ενός έτους. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι 2.419 που δεν αναζητούν εργασία.

Η σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2010 αποδεικνύει, ότι η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα για την Ήπειρο. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων τότε ήταν 21.354.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More