Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Προς την πλευρά Καντάφι γέρνει η πλάστιγγα του εμφυλίου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται την Κυριακή ο εμφύλιος πόλεμος που σπαράσσει τη Λιβύη. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, πιστά στον Μουαμάρ Καντάφι στρατεύματα πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κατά του σημείου ελέγχου των εξεγερμένων στο Ρας Λανούφ.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, που είχαν διαψεύσει προηγουμένως πληροφορίες για την ανακατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, διέψευσαν επίσης τη μετάδοση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Λίμπια, που υποστήριζε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους και την πόλη του Τομπρούκ, στο ανατολικό άκρο της χώρας.

Απεναντίας, στρατιωτικός διοικητής των εξεγερμένων στα ανατολικά της χώρας δήλωσε πως οι δυνάμεις του έχουν προελάσει ακόμη δυτικότερα και πλέον ελέγχουν την πόλη Ναουφαλίγια, γεγονός που τις τοποθετεί εγγύτερα στη γενέτειρα και προπύργιο του Καντάφι, πόλη της Σύρτης.

Η κρατική τηλεόραση πάντως μετέδωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επανέκτησαν τον έλεγχο και στις πόλεις-«κλειδιά» Ζαουίγια και Μιζουράτα, στα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα πάντα με το κρατικό δίκτυο, οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν επίσης κατά της Βεγγάζης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη χώρα και επίκεντρο της εξέγερσης στα ανατολικά.

Πυκνές ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν μάλιστα ακόμα και στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής. Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης κόρνες αυτοκινήτων να ηχούν ρυθμικά και ανθρώπους να πανηγυρίζουν στους δρόμους. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τα πυρά δεν οφείλονταν σε επεισόδια ή συγκρούσεις, αλλά σε νηγυρισμούς για την ανακατάληψη από τις καθεστωτικές δυνάμεις των ανωτέρω πόλεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More