Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Χάος στην Τυνησία, παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα ανακοίνωσε, σήμερα Κυριακή, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μοχάμεντ Γανούσι στην Τυνησία. Ο Γανούσι είπε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού. Δεν θα γίνω ο πρωθυπουργός της καταστολής. Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα πάρει αποφάσεις που μπορεί να προκαλέσουν θύματα».

Οι επικριτές του έχουν κατηγορήσει τον Γανούσι ότι πρόσκειται στην πρώην κυβέρνηση της Τυνησίας, η οποία ανατράπηκε τον προηγούμενο μήνα, μετά από μαζικές διαδηλώσεις.

Στις νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, χθες Σάββατο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, όταν διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στο κέντρο της Τύνιδας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν, στις πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της Τύνιδας.

Η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας υπό τον Γανούσι είχε δεσμευτεί θα να διεξαγάγει εκλογές στα μέσα Ιουλίου, μετά την πτώση του καθεστώτος υπό τον Μπεν Αλι.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αιματηρές συγκρούσεις στην Τύνιδα, μετά τις συγκρούσεις του Σαββάτου μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων.

Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει το πλήθος πυροβολώντας στον αέρα και χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της μεταβατικής κυβέρνησης, είναι συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, επίκετρο των συγκρούσεων, και προσπάθησαν να κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον πολυκατοικιών σπάζοντας τα τζάμια τους και έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να τους διαλύσουν ρίχνοντας ακόμη και προειδοποιητικά πυρά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι χθες Σάββατο συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ ακόμη 88 συνελήφθησαν την Παρασκευή επειδή επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Εξάλλου σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει αυτές τις ενέργειες «σε μία ομάδα προβοκατόρων που διείσδυσε στις τάξεις των ειρηνικών διαδηλωτών και η οποία χρησιμοποίησε νεαρούς μαθητές λυκείου ως ανθρώπινες ασπίδες για να επιδοθεί σε πράξεις βίας, πυρπολήσεις με στόχο να σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More