Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Corriere della Sera: Όπλα εκατομμυρίων ευρώ έχει πουλήσει η Ιταλία στην Λιβύη

Εκρηκτικά, πυραύλους και ελικόπτερα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει πουλήσει η Ιταλία στη Λιβύη τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας Corriere della Sera. Μάλιστα, η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών που απαριθμεί τα συμβόλαια, αλλά και τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν μεταξύ της Λιβύης και πολλών μεγάλων ιταλικών εταιρείων στρατιωτικού εξοπλισμού, ανάμεσά τους και ο όμιλος Finmecanica.

Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων Mdba Italia υπέγραψε το Μάιο του 2009 μία συμφωνία ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την οποία παρείχε στη Λιβύη υλικό για βόμβες, τορπίλες, πυραύλους και ρουκέτες.

Η Augusta Westland υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2010 δύο συμβόλαια αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή στη Λιβύη 10 ελικοπτέρων, ενώ την ίδια χρονιά η εταιρεία Selex Sistemi Integrati του ομίλου Finmecanica υπέγραψε συμφωνία ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Τρίπολη.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια έκθεση, την οποία επικαλείται η Corriere della Sera , η εταιρεία Oto Melara είχε επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη το Νοέμβριο του 2010 για «όπλα βεληνεκούς μεγαλύτερου των 12,7 χιλιοστών», καθώς και άλλου στρατιωτικού υλικού.

Φέτος, η εταιρεία Intermarine Spa ξεκινησε διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Selex Sistemi Integrati, η Augusta Westland και η Oto Melara είχαν επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More