Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η ολιγωρία του δήμου βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας, η οποία βλέπει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης να απειλείται με παύση της λειτουργίας του, ύστερα από 17 χρόνια παρουσίας. Ο σοβαρότατος αυτός κίνδυνος προέκυψε λόγω της μη έγκαιρης αποστολής από τον δήμο των απαραίτητων εγγράφων για τη μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ σε δημοτική κοινωφελή επιχείρηση.

Η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν, σύμφωνα με τον Ν.3463/06, η 31η Δεκεμβρίου του 2010. Ωστόσο τα σχετικά έγγραφα έφτασαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στις 20 Ιανουαρίου 2011, έναν ολόκληρο μήνα μετά την επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ για τη μετατροπή του σε κοινωφελή επιχείρηση.

Με έγγραφό της η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης γνωστοποίησε στον δήμο και στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας την άρνησή της να εγκρίνει εκπροθέσμως τη μετατροπή του θεάτρου σε δημοτική κοινωφελή επιχείρηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«α. ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τη μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ ήταν η 31η-12-2010, η εν θέματι απόφαση εστάλη για έλεγχο στις 20-01-2011, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων του άρθρ.269 του Ν.3463/06, όπως ισχύουν.

β. στις δε διατάξεις του ανωτέρω άρθρου ρητά αναφέρεται ότι όσες επιχειρήσεις ΟΤΑ τις οποίες είτε έχουν συστήσει οι ίδιοι, είτε μετέχουν κατά πλειοψηφία φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν προσαρμόσουν το καταστατικό τους στις διατάξεις του παρόντος νόμου, λύονται και τίθενται υπό εκκαθάριση, και

γ. σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η αριθ.74895/εγκ.59/30-12-2010 εγκύκλιος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα Δημοτικά Περιφερικά Θέατρα συνεχίζουν να λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία που τα διέπει, λειτουργούν δηλαδή είτε ως κοινωφελείς επιχειρήσεις είτε ως ανώνυμες εταιρίες στις περιπτώσεις που συμμετέχουν σε αυτά περισσότεροι του ενός δήμου».

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι ούτε το ΔΗΠΕΘΕ ούτε και ο δήμος προχώρησαν έγκαιρα στις ενέργειες που προέβλεπε ο νόμος του 2006 και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εφαρμοστούν για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More