Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Διάσπαση του «Δεν Πληρώνω»

Διασπασμένο εμφανίζεται το κίνημα «Δεν πληρώνω», μετά τα επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου στα διόδια της Κορίνθου – Πατρών όπου μέλη του «ανταρτών» των δρόμων έκαψαν αντίγραφα κλήσεων της τροχαίας για να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Οι δράστες, εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα τροχαίας Κιάτου με στόχο να τους επιστραφούν οι πινακίδες που είχαν αφαιρεθεί στα διόδια του Ζευγολατιού επειδή κάποιοι δεν είχαν πληρώσει. Όταν οι αστυνομικοί αρνήθηκαν έκαψαν περίπου 1.000 κλήσεις!

Χθες με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα της Βορειοανατολικής Αττικής, διαχώρισε πλήρως τη θέση της, υπογραμμίζοντας ότι «ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο και καταδικαστέο από το κίνημά μας».

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων της Αττικής υποστηρίζουν ότι εκείνοι που προκάλεσαν τα επεισόδια έχουν αυτονομηθεί από το δικό τους κίνημα και ότι τέτοιες ενέργειες δυσφημούν τον αγώνα κατά των διοδίων και δίνουν τροφή σε όσους αντιτίθεται στην υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Είναι φανερό ότι επεισόδια αυτής της έκτασης θεωρείται ότι στερούνται σοβαρότητας, υιοθετούν ακραίες πρακτικές και αδυνατίζουν το αίσθημα λαϊκής οργής και ακρίβειας που προσπαθούν μήνες τώρα να καλλιεργήσουν οι οπαδοί του «Δεν Πληρώνω» για να δικαιολογήσουν το «μπαϊράκι» τους.

Η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα ετοιμάζεται να προχωρήσει σήμερα σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τα έργα και την μείωση διοδίων, την ώρα όμως που στις κοινοπραξίες επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον των συμβάσεων παραχώρησης.

Ο κίνδυνος για αναστολή εργασιών στα έργα δεν έχει εκλείψει ενώ τα σενάρια για προσωρινή παύση εργασιών στην Κορίνθου-Πατρών ξαναφουντώνουν τα τελευταία 24ωρα.

Πηγές της κοινοπραξίας, αποφεύγουν να τοποθετηθούν ευθέως στο θέμα, δεν αποκλείουν όμως αναστολή εργασιών μέχρι να ολοκληρωθεί ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα θέσει τις βάσεις για το μέλλον των έργων.

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο για τους εργαζομένους που αν γίνει θα συνοδευτεί με μαζικές απολύσεις στα εργοτάξια στα οποία θα μείνει μόνο προσωπικό ασφαλείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More