Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Νόμιμα κατασκευάστηκε το Golden Hall" λέει το Σ.τ.Ε.

Πέντε χρόνια μετά την εκχώρηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων εκτάσεως 53.835 στην εταιρεία "Lamda Development» για 40 χρόνια, την υποβολή προσφυγών εναντίον αυτής της απόφασης και 2,5 από την λειτουργία του εμπορικού Κέντρου Golden Hall που κατασκευάστηκε εκεί, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε την τελική έγκριση για τη νόμιμη λειτουργία του.

Με 4 αποφάσεις του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι το εμπορικό Κέντρο που περιλαμβάνει 132 καταστήματα, πέντε χώρους εστίασης σε τρείς ορόφους και περιλαμβάνει 1.400 θέσεις στάθμευσης δεν είναι αυθαίρετο.

Απέρριψε δηλαδή τις προσφυγές που στρέφονται κατά της ανέγερσης και εκδώρησης του κτιρίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, υιοθετώντας την εισήγηση της συναδέλφου τους Ειρήνης Σάρπ, έκριναν ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε, ούτε ακυρώθηκε, είχαν προβλεφθεί οι μεταολυμπιακές χρήσεις του, ενώ είναι νόμιμη και η μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων και κατά συνέπεια δεν παραβιάστηκαν το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών και το Σύνταγμα (άρθρα 24 και 17).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει εμπορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και κάτοικοι των περιοχών Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματία Πρ.Εμφιετζόγλου και ο αρχιτέκτονας- πολεοδόμος, Δ. Κλαπάκης.

Υποστήριζαν ότι δημιουργούνται ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, ενώ διαμαρτύρονταν για τη βλάβη του περιβάλλοντος, την επιδείνωση του κυκλοφοριακού κ.λπ. «Το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλεως του Αμαρουσίου δεν προβλέπει στο σημείο αυτό χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου και γενικώς εμπορικές χρήσεις, ούτε και είναι δυνατόν να προβλεφθούν τέτοιες χρήσεις, δεδομένης της τρομακτικής περιβαλλοντικής επιβαρύνσεώς του, όπως επανειλημμένως και δικαστικώς έχει κριθεί», ανέφεραν.

Υπέρ του κύρους των πράξεων έχει ασκήσει παρέμβαση η εταιρεία Lamda Δομή, θυγατρική του ομίλου Lamda Development, η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχη μετά από διαγωνισμό της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.,και εκμίσθωσε τον χώρο για τα επόμενα 40 χρόνια.

Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου 2008.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More