Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 1-2

Ο Άρης πέτυχε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με σκορ 1-2, και έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση της συμμετοχής στα play-off. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Ντάρσι Νέτο, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα, ενώ ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε ισοφαρίσει για την Ένωση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, θέλοντας να ασκήσουν πίεση από το ξεκίνημα. Ο Μάκος αποτελούσε το μοναδικό καθαρό «κόφτη», με τους Γκερέιρο και Μίτσελ να κινούνται μπροστά του.

Οι Μπερνς και Σκόκο βρίσκονταν στις πτέρυγες, με τον Μπλάνκο στην κορυφή της επίθεσης. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερναν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Σηφάκη, καθώς η αμυντική λειτουργία των παικτών του Άρη ήταν αποτελεσματική.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τους Φατί και Πορτίγια ως ανασταλτικούς μέσους, και τον Τόχα σε επιτελικό ρόλο. Οι Νέτο και Σακάτα αγωνίζονταν στα άκρα, με τον Κόκε προωθημένο. Οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Οι Νέτο και Σακάτα γύριζαν αρκετά πίσω για να βοηθήσουν τα μπακ της πλευράς τους, με τον Τόχα να γίνεται τρίτος «κόφτης», αποτρέποντας την τροφοδότηση του Μπλάνκο με κάθετες πάσες.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί από τα άκρα, με ατομικές ενέργειες των Σκόκο και Μπερνς, με τους Βανγκέλι και Μίσελ να κρατούν σωστά τις θέσεις τους, ενώ οι Ρονάλντο και Λαζαρίδης είχαν σωστές τοποθετήσεις, «καθαρίζοντας» τις σέντρες που επιχειρούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Ο Άρης είχε καλή αμυντική λειτουργία, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά, καθώς ο Σέρχιο Κόκε δεν είχε στηρίγματα. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν, καθώς βγήκαν οργανωμένα μπροστά, ανεβάζοντας παίκτες στην επίθεση. Ο Κόκε με την κίνηση που έκανε «τράβηξε» τα στόπερ της ΑΕΚ εκτός περιοχής, όπου μπήκε ο Νέτο κινούμενος σαν κρυφός φορ, και αξιοποίησε την εξαιρετική πάσα του Μίσελ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του γκολ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ξεκινώντας την αμυντική τους πίεση στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να «χτίσουν» τις επιθέσεις τους από την άμυνα, με τους Μανωλά και Ματέος να ρισκάρουν ανεβάζοντας τη μπάλα, και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν για το «κλέψιμο» που θα τους έβγαζε γρήγορα στην επίθεση.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, περνώντας τους Ντιόπ και Μπάχα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σκόκο βρήκε περισσότερη «ελευθερία» στο γήπεδο, και σε μία από τις ελάχιστες φορές που βγήκε κερδισμένος σε μονομαχία με τον Βανγκέλι, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, και ο Μπλάνκο με όμορφο πλασέ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσα. Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει και για δεύτερο γκολ, δυσκολευόταν ωστόσο να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τον Μπάχα να είναι δραστήριος, απειλώντας το Σηφάκη.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος «φρέσκαρε» την ομάδα του, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία, και να κατορθώνουν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, στη δεύτερη φορά που μπήκαν με αξιώσεις στην περιοχή του Αραμπατζή. Ο Φατί κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε το Νέτο, ο οποίος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια απέφυγε το Ματέος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του «Δικέφαλου» άσκησαν πίεση αναζητώντας την ισοφάριση, αλλά δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, ενώ ο Σηφάκης επενέβη σωτήρια στις λίγες φορές που χρειάστηκε, κρατώντας τη πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More