Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ρουμάνοι εργάζονταν σε άθλιες συνθήκες στη Λεμεσό

Μια συγκλονιστική περίπτωση σύγχρονου δουλεμπορίου αποκαλύφθηκε στη Λεμεσό. Δεκαεπτά Ρουμάνοι εντοπίστηκαν να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σε ξύλινα παραπήγματα και εμπορευματοκιβώτια.

Ο εβδομαδιαίος μισθός τους, όπως καταγγέλλουν ήταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες μόλις 60 ευρώ, από τα οποία ο εργοδότης τους τούς απέκοπτε ένα ευρώ ημερησίως ως κόστος παροχής... στέγης!!!Την υπόθεση δουλεμπορίου έφερε στο φως η Συντεχνία Οικοδόμων της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου(ΣΕΚ).

Ο επαρχιακός οργανωτικός Γραμματέας της Συντεχνίας Φλώρος Φλώρου δήλωσε ότι εδώ και δύο μέρες έχουν αναλάβει την παροχή τροφής στους εργάτες, ενώ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον εργοδότη τους, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεργαστεί.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε πριν από μερικές ημέρες και στην υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία είπε ότι αμέσως κλήθηκε ο εργοδότης ο οποίος δεσμεύτηκε να τους καταβάλει τα ημερομίσθιά τους έως τις 12 Φεβρουαρίου και ότι οι εργάτες θα είχαν διατροφή και διαμονή.

Μιλώντας στο ΡΙΚ η κυρία Χαραλάμπους ανέφερε ότι σήμερα εκφράστηκαν από τη ΣΕΚ επιφυλάξεις ότι ο εργοδότης δεν θα συμμορφωθεί, γι αυτό και μεταβαίνει αμέσως στην περιοχή λειτουργός του τμήματος ευημερίας για διερεύνηση της υπόθεσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More