Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σάντος: Θα καλούνται μόνο όσοι παίζουν

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντος Σάντος, ανακοίνωσε την Παρασκευή τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της εθνικής ομάδας ανδρών για τον φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη του Καναδά, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9/2 και ώρα 17:00 στο γήπεδο «AEL FC Arena».

Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι οι: Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Λουκάς Βύντρα, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Βαγγέλης Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρς Σιόβας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παναγιώτης Κονέ, Παντελής Καφές και Γιώργος Γεωργιάδης.

Ξεκάθαρος ως προς το βασικό κριτήριο επιλογής των διεθνών υπήρξε ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενό ψει του αγώνα. Όπως είπε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις ομάδες τους, άρα διαθέτουν και τον απαιτούμενο ρυθμό. Ως εκ τούτου, παίκτες όπως οι Καραγκούνης και Παπασταθόπουλος, που δεν έχουν θέση βασικού στους συλλόγους τους, είναι αμφίβολο αν θα περιλαμβάνονται στις επόμενες κλήσεις, που θα αφορούν την αναμέτρηση με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012.

Για τους Καραγκούνη και Παπασταθόπουλο ανέφερε ότι "είναι βασική προϋπόθεση ο παίκτης να έχει αγωνιστικό ρυθμό. Ο Καραγκούνης είναι ξεχωριστή περίπτωση. Δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια και σκέφτηκα πολύ πριν αποφασίσω την κλήση του. Θεωρώ όμως ότι επειδή μιλάμε για μια μεταβατική περίοδο, η παρουσία του αρχηγού είναι σημαντική επειδή μπορεί να βοηθήσει στο κλίμα. Αυτή τη στιγμή θεώρησα πως αυτό ήταν σημαντικότερο και έτσι αντισταθμίστηκε με τη μικρή παρουσία στην ομάδα του. Οσον αφορά τον Παπασταθόπουλο ήταν δύσκολο μέχρι και πριν από 2- 3 εβδομάδες, αλλά έπαιξε δύο ματς και έτσι κλήθηκε. Αν μέχρι το Μάρτιο δεν έχει αγωνιστική συνέχεια δεν θα κληθεί”.

Αναφορικά με τη θέση του τερματοφύλακα (κλήθηκαν οι Χαλκιάς, Σηφάκης) ήταν κατηγορηματικός ότι υπάρχουν τέσσερις γκολκίπερ που ξεκινούν από την ίδια αφετηρία: "Οι Τζόρβας και Κωνσταντόπουλος που δεν κλήθηκαν είναι κοντά στην εθνική. Τώρα πήρα Σηφάκη και Χαλκιά αλλά κανένας δεν έχει προβάδισμα. Το Μάρτιο θα αποφασίσω ποιους θα καλέσω”. Οι Φωτάκης και Τζιόλης δεν κλήθηκαν επειδή είναι τραυματίες, ενώ οι περιπτώσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται υπό παρακολούθηση είναι οι "... Μανωλάς, Γιάννης Παπαδόπουλος και Φορτούνης, αλλά επειδή δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα παίξουν, τους άφησα στην Ελπίδων ώστε να αγωνιστούν σίγουρα. Ισχύει το ίδιο και για τους τερματοφύλακες. Δεν μπορούσα να πάρω τρεις. Είναι κοντά στην πόρτα οι Τζόρβας και Κωνσταντόπουλος. Στο προηγούμενο έπαιξαν οι δύο τελευταίοι τώρα έκρινα ότι πρέπει να παίξουν οι άλλοι δύο”.

Ο κ. Σάντος ρωτήθηκε και για τον Τάτο. "Κάθε αγωνιστική βλέπουμε 4-5 ματς και θεωρώ ότι έχουμε μάτια ανοιχτά για ό,τι γίνεται. Ονόματα, ηλικίες και ομάδες δεν παίζουν ρόλο. Αν μπορεί ο παίκτης να ανταποκριθεί στο ρόλο που θέλω τότε τον καλώ. Από την άλλη μιλάμε και για ομάδα και έτσι δεν μπορείς να φέρεις όσους παίκτες θέλεις σε κάποια θέση. Καλείς δύο σε κάθε θέση. Υπάρχουν 8 αμυντικοί, 6 μέσοι και 6 επιθετικοί. Για παράδειγμα τώρα έμεινε εκτός ο Χριστοδουλόπουλος και θα είναι μαζί μας το Μάρτιο. Οι επιλογές έχουν να κάνουν και με την ισορροπία” απάντησε.

Στον αγώνα με τον Καναδά θα ήθελε να δει "μια συνέχεια καλών εμφανίσεων και πρόοδο της ομάδας. Θα κάνω δοκιμές στο κέντρο άμυνας και ο Μόρας θα ξεκινήσει από την αρχή. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει. Θέλουμε να δούμε την εξέλιξη της ομάδας”. Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι: Σηφάκης Χαλκιάς, Βύντρα, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μόρας, Α. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κονέ, Μάκος, Κατσουράνης, Νίνης, Καφές, Καραγκούνης, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος και Σαμαράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More