Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλη

Καλλιτέχνες, πολιτικοί και πλήθος κόσμου συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Β' Νεκροταφείο τον μεγάλο Ιάκωβο Καμπανέλλη που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη από νεφρική ανεπάρκεια.

Το "παρών" έδωσαν πολλοί ηθοποιοί. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Καζάκος μαζί με το γιό του επίσης ηθοποιό, η Άννα Βαγενά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Βούρος κ.α.

Στην κηδεία παρέστησαν από τον πολιτικό κόσμο, ο Μανώλης Γλέζος, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, ο Αλέξης Τσίπρας κ.α.

Στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο πρωθυπουργός.

Η κηδεία τελέστηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης της Κυψέλης. Οι συγγενείς του ζήτησαν αντί για στεφάνια, να διατεθούν χρήματα στους “Γιατρούς Χωρίς Σύνορα”.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο το 1922. Το 1935 έρχεται στην Αθήνα με τους γονείς του. Η οικογένεια εγκαθίσταται στη Νίκαια. Από μικρός είχε ιδιαίτερη έφεση και αγάπη για το διάβασμα. Αγόραζε και “ρουφούσε” βιβλία από παλαιοβιβλιοπωλεία ενώ το βράδυ φοιτούσε σε Τεχνική Σχολή, για να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά του.

Οργανώθηκε στην Αντίσταση κατά των Γερμανών και συνελήφθη το 1943 από τις κατοχικές δυνάμεις. Μεταφέρεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν της Αυστρίας όπου θα περάσει πάνω από δύο χρόνια. Είναι από τους επιζήσαντες του ναζιστικού στρατοπέδου, όταν αυτό απελευθερώνται το 1945.

Όταν επιστρέφει στην Ελλάδα μαγεύεται από τις παραστάσεις του Καρόλου Κουν στο θέατρο Τέχνης. Το πρώτο θεατρικό έργο του ήταν ο “Χορός πάνω στα στάχυα” που παρουσιάστηκε στο θέατρο “Διονύσια” της Καλλιθέας. Ακολούθησαν δεκάδες θεατρικά, όπως “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια”, η “Έβδομη ημέρα της Δημιουργίας”, η “Αυλή των Θαυμάτων”, το “Παραμύθι χωρίς όνομα”, η “Γειτονιά των Αγγέλων”, το “Μεγάλο μας Τσίρκο”, “Ο Εχθρός λαός”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More