Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Περιορισμοί στη δόμηση εκτός σχεδίου

Περιορισµούς στη δόµηση, σε όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές ετοιµάζει το ΥΠΕΚΑ. «Είµαστε η µοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει εκτός σχεδίου δόµηση» τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

Όπως είναι γνωστό, από τη δηµοσίευση του νόµου σε αυτές τις περιοχές αυξάνονται τα απαιτούµενα στρέµµατα για να είναι οικοδοµήσιµο ένα αγροτεµάχιο. Σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, αναµένεται να τεθεί «υπό αµφισβήτηση» ο γενικός κανόνας που ισχύει σήµερα, για τις περισσότερες περιοχές, ότι είναι άρτια και οικοδοµήσιµα τα αγροτεµάχια 4 στρεµµάτων.

Ούτως η άλλως αυτό ήδη ισχύει για την Αττική στην οποία για τα νέα οικόπεδα, δηλαδή αυτά που έχουν κατατµηθεί µετά το 1985, η αρτιότητα είναι στα 20 στρέµµατα, όπως και σε άλλες περιοχές όπου η αρτιότητα έχει θεσµοθετηθεί σε 6 ή 8 στρέµµατα. Ο στόχος του υπουργείου είναι να δηµιουργηθούν ζώνες ανάπτυξης στις οποίες θα υπάρχουν συγκεκριµένες χρήσεις και ενδεχοµένως µέσα σε αυτές να ενσωµατωθεί και ένα κοµµάτι της εκτός σχεδίου δόµησης.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κατοικία το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε χθες ένα βήµα πίσω, περιµένοντας την κίνηση από το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού που ετοιµάζει σχετικό νόµο.

Πάντως βασική προϋπόθεση για το άνοιγµα αυτής της αγοράς είναι να προχωρήσει η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισµό που είναι αρµοδιότητα του ΥΠΕΚΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απέφυγε χθες να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το νέο σχέδιο για την τουριστική κατοικία.

Στόχος πάντως είναι να µειωθεί ο συντελεστής δόµησης για την τουριστική κατοικία στο σύνολό της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More