Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Υπατία: Δεν δέχθηκαν την πρόταση οι απεργοί πείνας

Από την κυβέρνηση προτάθηκε στους απεργούς πείνας να ενταχθούν στο καθεστώς ανοχής, το οποίο προβλέπεται από το νόμο για το πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απεργοί πείνας. Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες. Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα. Ομως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διάταξεων -οι οποίες προστέθηκαν στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις Επιστροφές- απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, διαβεβαιώθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι "το θέμα της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βαδίσουμε για την επίλυση του προβλήματος".

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποτελεί θετικό βήμα για την κυβέρνηση το γεγονός ότι "είχαμε επικοινωνία για να ξεκαθαρίσουμε αυτά που λέμε από την πρώτη ημέρα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Οι απεργοί υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Θα τις μελετήσουμε. Εξηγήσαμε τα όρια που μπορούμε να κινηθούμε. Η πρότασή μας διαφοροποιεί τις συνθήκες που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό εάν σταματήσουν την απεργία πείνας". Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε κι αυτός από την πλευρά του ότι "τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή".

Από τους απεργούς πείνας ζητήθηκε χορήγηση ανθρωπιστικού καθεστώτος, πρόταση που απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το νόμο, το ανθρωπιστικό καθεστώς χορηγείται σε αλλοδαπούς που είχαν στο παρελθόν άδεια παραμονής ή αποδείκνυεται ότι ζουν στη χώρα ως παράνομοι για 12 χρόνια.

Και σήμερα ο ένας μετά τους άλλους οι απεργοί πείνας μεταφέρονται εξαντλημένοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δοθεί λύση ακόμα και σήμερα. Αίσθηση παντως έχει προκαλέσει η απουσία της υφυπουργού αρμόδιας για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Αννας Νταλάρα.

Περισσότεροι από 100 μετανάστες βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία ενώ γιατροί του ΕΣΥ μετέβησαν στην Υπατία για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους. Οπως είπαν: "Η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ σοβαρή".

Οι γιατροί έχουν φτάσει και αυτοί στα όρια τους αφού δεν ξέρουν πως να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο διοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιόνης, και ο παθολόγος Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα των γιατρών που εξετάζουν τους μετανάστες στο Μέγαρο Υπατία, πήγαν σήμερα στο κτίριο για να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση όσων συνεχίζουν την απεργία.

"Πρέπει επειγόντως όλοι να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. Η κατάσταση τους είναι πολύ σοβαρή και να συνεχίσουν την απεργία τότε δυστυχως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα", είπαν οι γιατροί.

Οι "Αλληλέγγυοι" επέτρεψαν στους γιατρούς να εξετάσουν τους μετανάστες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More