Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Νέες επιβαρύνσεις για τις ακτοπλοϊκές στο λιμάνι της Ραφήνας

Νέο τέλος προς τις εταιρείες καυσίμων που συνίσταται σε 0,15€ διακινούμενου τόνου πλέον ΦΠΑ και επιπρόσθετα άλλο τέλος 5€ ανά βυτιοφόρο επέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. Η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας διαμαρτύρεται για τη νέα επιβάρυνση, την οποία χαρακτηρίζει «χαράτσι».

«Επειδή τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω λιμάνι εφοδιάζονται καθημερινά με ένα ή δύο βυτιοφόρα και το νέο “χαράτσι” οι εταιρείες πετρελαιοειδών το μετακυλύουν στο τιμολόγιό τους προς τις εταιρείες-μέλη μας, καταγγέλλουμε την επιδρομή αυτή και γνωρίζουμε προς το επιβατικό κοινό ότι για το πλασματικά ακριβό ακτοπλοϊκό εισιτήριο υπεύθυνοι δεν είναι οι πλοιοκτήτες αλλά η νοσηρή εισπρακτική νοοτροπία διορισμένων εκπροσώπων Οργανισμών Λιμένων, οι οποίοι αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα των πλοιοκτητριών εταιρειών-μελών μας» και προσθέτει:

«Υπενθυμίζουμε ότι οι χερσαίοι χώροι λιμένος έγιναν με τα χρήματα των επιβατών που πληρώνουν ποσοστιαία λιμενικά τέλη εαυτών και των οχημάτων τους και η ολιγόλεπτη χρήση των χώρων αυτών από τα βυτιοφόρα αυτοκίνητα δεν είναι δυνατόν να είναι ίση χρηματικά (εισπρακτικά) με την παραμονή φορτηγού οχήματος για ένα εικοσιτετράωρο στο λιμάνι. Ελεος, κύριοι.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και συγκεκριμένα της ΓΓΛΛΠ και της ΕΛΙΜΕ, προκειμένου να σταματήσει η επιβολή των «χαρατσιών» εις βάρος της ακτοπλοϊκής οικογένειας.

Θυμηθείτε, κύριοι, ότι όταν πτωχεύσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, το κράτος (δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος) θα πληρώσει-επιδοτήσει ό,τι σήμερα έχει δωρεάν, δηλαδή τις ελεύθερες δρομολογήσεις με 1,5 δισ. ευρώ ετησίως».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More