Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-0 - Η Μπράγκα στον τελικό!!!

Τη μεγαλύτερη στιγμή της 96χρονης ιστορίας της ζει η Μπράγκα! Μετά από... περιπλάνηση 10 μηνών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας 1-0 της Μπενφίκα στον επαναληπτικό ημιτελικό στο «Εστάδιο ΑΧΑ».

Το γκολ του Κουστόδιο στο 19ο λεπτό έφτασε στη Σπόρτινγκ να κάμψει την αντίσταση των «αετών» και να ολοκληρώσει το απίστευτο φετινό ταξίδι της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ξεκίνησε τον Ιούλιο από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους Λουζιτανούς και επέβαλαν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Στο 11’ έχασαν και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με προβολή του Λίμα σε γύρισμα του Μιγκέλ Γκαρσία, που πέρασε λίγο άουτ.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, το πέτυχε οκτώ λεπτά αργότερα ο Κουστόδιο, ο οποίος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Βαντίνιο, σκόρερ του γκολ της Μπράγκα στο πρώτο ματς στο «Λουζ». Ο Πορτογάλος χαφ νίκησε κατά κράτος την άμυνα των φιλοξενούμενων σε κόρνερ του Ούγκο Βιάνα και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στη γηπεδούχο Σπόρτινγκ.

Οι «αρσεναλίστας» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή σε όλο το πρώτο μέρος, καθώς με την πάροδο του χρόνου ανέβαζαν την αυτοπεποίθησή τους και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ζορζ Ζεσούς έμοιαζαν... υπνωτισμένοι και ανίκανοι να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ της Μπράγκα, αδυνατώντας να απειλήσουν στο ελάχιστο την αντίπαλη εστία.

Στο 42’, πάντως, η Μπενφίκα βρέθηκε μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις της στα αντίπαλα καρέ, ο Σαβιόλα βρέθηκε σε θέση βολής στην «καρδιά» της άμυνας, ύστερα από γύρισμα του Καρντόσο, όμως το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αρτούρ και στην επαναφορά ο Κοεντράο αστόχησε πιεζόμενος.

Στην επανάληψη οι «αετοί» ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, που είναι και παραδοσιακά το... ψωμοτύρι τους. Με την είσοδο του Χάρα στο 58’, η Μπενφίκα έγινε πιο επιθετική και δύο λεπτά αργότερα έχασε πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, που πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Το τέμπο παρέμενε υψηλό, με την Μπράγκα να κρατάει τον έλεγχο και την Μπενφίκα να μην μπορεί να επιβάλει το παιχνίδι της, απειλώντας μόνο με «σποραδικές» επιθέσεις. Ο χρόνος άρχισε να πιέζει τους Λουζιτανούς, οι οποίοι στο 79’ έχασαν καλή ευκαιρία με σουτ του Γκαϊτάν, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Αρτούρ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Σαβιόλα έχασε μοναδική ευκαιρία, μην προλαβαίνοντας την μπάλα στην κενή εστία, ύστερα από κεφαλιά του Λουζιάνο, ενώ στο επόμενο 5λεπτο, οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές τον Ρομπέρτο, ο οποίος όμως αντέδρασε εξαιρετικά στα σουτ των Ούγκο Βιάνα και Κουστόδιο.

Στο 88’ ο Παουλάο έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Αλάν Καρντέκ, που λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του αρνητικού Κάρλος Μαρτίνς, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία των «αετών» στο παιχνίδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More