Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Final Four Βαρκελώνης: Παναθηναϊκός - Σιένα

Στο δέκατο φάιναλ φορ της ιστορίας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του στην Ευρωλίγκα που θα είναι ο τρίτος τα τελευταία πέντε χρόνια, αν βέβαια ο στόχος των «πρασίνων» επιτευχθεί.

Η Βαρκελώνη φιλοξενεί το τριήμερο 6-8 Μαϊου τη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ... μία γιορτή που πάντως «χάλασε» για τους Καταλανούς ο Παναθηναϊκός αποκλείοντας αν και με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ την κάτοχο του τίτλου και οικοδέσποινα για το 2011 Μπαρτσελόνα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει την κορυφαία ομάδα που παρέταξε ποτέ σε φάιναλ φορ. Αλλά τι σημασία έχει... όταν στη Βαρκελώνη... παίρνουν απουσία οι δύο ομάδες με το υψηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση. Τα δύο μεγάλα φαβορί στην αρχή της σεζόν: Η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα που ύψωσε το ανάστημά της στους Πειραιώτες και τους απέκλεισε (το πλεονέκτημα έδρας είχαν οι «ερυθρόλευκοι»), η Σιένα του Έλληνα Νίκου Ζήση θα βρεθεί πρώτο εμπόδιο στο δρόμο του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό της ερχόμενης Παρασκευής (19:00) στο Παλάου Σαν Τζόρντι. Κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του όσον αφορά στο πόσο υποψιασμένοι για το χειρότερο προσγειώθηκαν σήμερα στη γενέτειρα του πλέον διάσημου εν ενεργεία Ισπανού μπασκετμπολίστα Παού Γκασόλ, του ζωγράφου Χουάν Μιρό και την πόλη που μεγαλούργησε ο Καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί.

Από το κορυφαίο έργο του, το «κόσμημα» της Βαρκελώνης, τη "Familia Sagrada" θα πρέπει ίσως να εμπνευστούν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και να εμφανιστούν ως... οικογένεια μέσα στις τέσσερις γραμμές. Εξάλλου, αυτό το οικογενειακό κλίμα είναι και το μεγάλο μυστικό του Παναθηναϊκού, όπως επαναλαμβάνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν όσοι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα του επί των ημέρων του «Ζοτς».

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σαν τελικό τον ημιτελικό με τη Σιένα. Όχι μόνο γιατί η ιταλική ομάδα απέκλεισε τον Ολυμπιακό, αλλά και γιατί το σύνολο του γεννημένου στη Σιένα Σιμόνε Πιανιτζιάνι έχει ένα τεράστιο κίνητρο: Την πρώτη πρόκριση σε τελικό στο 4ο φάιναλ φορ που συμμετέχει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More