Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συρία: Ματωμένη Παρασκευή με 11 νεκρούς

Μια ακόμη Παρασκευή βάφτηκε με αίμα στις πόλεις Χομς και Χάμα με απολογισμό 11 νεκρούς. Στην πρώτη, οι αρχές ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πλήθους διαδηλωτών που ζητούσαν πολιτικές ελευθερίες, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε άτομα.

Πριν αρχίσουν να πυροβολούν, οι υπηρεσίες ασφαλείας, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει σε φορτηγάκια, καλούσαν τους κατοίκους της πόλης που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αν δεν θέλουν να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Καλούσαν επίσης τους εμπόρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους πολίτες να μην βγαίνουν έξω.

Στην πόλη Χάμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι διαδηλωτές, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών και στην πόλη Τελ, τραυματίζοντας εκατοντάδες άτομα, την ώρα που σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Τρία άρματα μάχης βρίσκονται επίσης στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού, όπου οι ακτιβιστές έχουν καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις.

Περίπου 2.000 κάτοικοι του ανατολικού προαστίου της Δαμασκού Σάκμπα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους ζητώντας την απελευθέρωση εκατοντάδων συγγενών τους που έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν προς το κέντρο της Δαμασκού, 6 χιλιόμετρα μακριά, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο κέντρο από τα προάστια.

Χιλιάδες κάτοικοι επαρχιακών πόλεων της νότιας Συρίας συνέρρευσαν σε πόλη που βρίσκεται κοντά στη Ντεράα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανατροπής του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Οι χιλιάδες πολίτες, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στην πολιορκούμενη από άρματα μάχης εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες πόλη Ντεράα, συνέρρευσαν στην Τάφας, η οποία βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρώτης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πλατεία κοντά στο παλιό τέμενος της Τάφας, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφεται η λέξη "φύγε".

Κάπως έτσι αγνοήθηκε παντελώς το κάλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών, που νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Σύρους «να απέχουν από κάθε καθιστική διαμαρτυρία και διαδήλωση» επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας και να βοηθήσουν τις αρχές να εκπληρώσουν τις αποστολές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More