Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μείωση στο επαγγελματικό τιμολόγιο της ΔΕΗ λόγω κρίσης

Μειώνονται από την 1η Ιουνίου τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, που έκανε δεκτή σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Οι μειώσεις γίνονται ύστερα από τη διαπίστωση, ότι η νέα δομή των τιμολογίων της Δ.Ε.Η., που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, οδήγησε σε υπερβολικές ανατιμήσεις για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις προέκυπταν για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε μικρό βαθμό τις εγκαταστάσεις τους, κάτι που μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω εποχικότητας είτε λόγω οικονομικής κρίσης, που έχει αναγκάσει αρκετές επιχειρήσεις να υπολειτουργούν. Με την απόφαση του ΥΠΕΚΑ τίθεται όριο στην ποινή που επιβάλλεται για τη χαμηλή χρήση των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, «επειδή οι χρεώσεις που προκύπτουν είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την κοστολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, και το ύψος των αυξήσεων είναι πέρα από τα όρια που είχαν ληφθεί υπ' όψιν κατά την κατάρτιση των τιμολογίων, και επειδή κρίνεται σκόπιμο υπό τις παρούσες συνθήκες να διευκολύνεται η λειτουργία βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, το ΥΠΕΚΑ προχωρά, ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ, στη θέσπιση ελάχιστης τιμής για τον συντελεστή χρησιμοποίησης στο 25%, ώστε να περιορίζεται η επίπτωση του συντελεστή αυτού κατά τον υπολογισμό των χρεώσεων ισχύος της Δ.Ε.Η. Α.Ε. προς τους πελάτες της στη Μέση Τάση».

Οι μειώσεις θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More