Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Final Four Βαρκελώνης: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης

Δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με παράδοση, ιστορία και τροπαιοθήκη που θα ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες, αναμετρώνται στις 22:00 για το δεύτερο εισιτήριο του Final 4 της Βαρκελώνης. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ρεάλ Μαδρίτης ονειρεύονται την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά ο δρόμος προς αυτή περνά για τη μία πάνω από το... πτώμα της άλλης.

Η Μακάμπι φτάνει για ενδέκατη φορά σε Final 4 από το 1988 και μετά ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα και πλέον διεκδικεί τον έκτο της τίτλο στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2005. Σύμμαχός της θα είναι οι πολυπληθείς φίλοι της, καθώς το «Παλάου Σαντ Τζόρντι» θα ντυθεί στην πλειοψηφία του στα κίτρινα.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θα στηριχτεί στην εκρηκτικότητα του αεικίνητου Τζέρεμι Πάργκο, το πληθωρικό παιχνίδι του Τσακ Έιντσον και του Λιόρ Ελιάχου και τη δύναμη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ειδικά ο Έλληνας σέντερ δεν έχει αντίπαλο στα κυβικά του μέσα στη ρακέτα και αν τροφοδοτηθεί σωστά και δεν φθαρεί στην άμυνα, μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά στον αντίπαλο.

Επίσης η ομάδα του λαού ποντάρει πολλά στο μακρινό σουτ του Ντέιβιντ Μπλου, που αν «ζεσταθεί» είναι ασταμάτητος, αλλά και στη βοήθεια που μπορούν να δώσουν από τον πάγκο ο Μίλαν Μάτσβαν και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ στις θέσεις «4» και «5». Από την άλλη, ωστόσο θα λείψει ο λαβωμένος από τα προημιτελικά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός, εκ των κορυφαίων αμυντικών στη διοργάνωση, στερεί μία καλή λύση στην περιφέρεια της Μακάμπι, η οποία δεν φημίζεται για το βάθος του πάγκου της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει το ρεκόρ με οκτώ τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ορέγεται το πρώτο της τρόπαιο μετά το μακρινό 1995 στην παρθενική της παρουσία σε Final 4 μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Η «βασίλισσα» μοιάζει να διαθέτει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ της, καθώς και περισσότερες λύσεις από τον πάγκο.

Ο Άντε Τόμιτς και ο Νίκολα Μίροτιτς βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ μαζί με τον προερχόμενο από τραυματισμό Σέρχιο Γιουλ, τον πολύπειρο Πάμπλο Πριγκιόνι και τον σταθερό Κάρλος Σουάρεθ συνθέτουν μία δυνατή πεντάδα. Καθοριστικοί παράγοντες στο ματς μπορούν να γίνουν επίσης οι Φελίπε Ρέγες, Ντ’ Ορ Φίσερ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Κλέι Τάκερ.

Ο Λελέ Μολίν δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα αλλά προβληματίζεται για την αντιμετώπιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά και την έλλειψη πείρας της ομάδας του. Την ώρα που η Μακάμπι διαθέτει έξι παίκτες με εμπειρία Final 4 (Σχορτσανίτης, Σαρπ, Μπερστάιν, Σαρπ, Γκριν και Ελιάχου), μόνο οι Πριγκιόνι και Βιδάλ έχουν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More