Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Επανακαθορισμός του τρόπου λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Τον ριζικό επανακαθορισμό του τρόπου ύπαρξης και λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επιχειρεί η κυβέρνηση. Σε φάση επεξεργασίας και διαβούλευσης βρίσκεται, στην κατεύθυνση αυτή, νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μελετώνται και αλλαγές στη διάρθρωση των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, για τη λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Κουτρουμάνης δηλώνει ότι πράγματι έχει προταθεί κατάργηση του τοπικού Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας και κάλυψής της κατά τόπο αρμοδιότητάς του, από το αντίστοιχο τοπικό τμήμα Κοζάνης με ανάλογη ενίσχυσή του. Εναλλακτικά, μελετάται λειτουργία τοπικού γραφείου, το οποίο θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος εργαζομένων και Κοινωνικής Επιθεώρησης.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρακολουθεί τις ανάγκες σε θέματα προσωπικού και οργάνωσης των υπηρεσιών, καθώς και ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε κάθε περιοχή. Ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει, λοιπόν, ότι η επισήμανση προβλημάτων και ελλείψεων στα ζητήματα αυτά είναι μια ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και χρήσιμη ενέργεια, καθώς όλες οι επισημάνσεις καταγράφονται από την υπηρεσία, έχοντας στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, με ερώτησή της στη Βουλή, έχει επισημάνει ότι η κατάργηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Πτολεμαΐδα θα είναι μεγάλο πλήγμα για την περιοχή, στην οποία έχουν την έδρα τους περίπου 2.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Δ.Ε.Η. Α.Ε..

Η κα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου επικαλέστηκε και την έντονη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, με το σκεπτικό μάλιστα ότι η περιοχή απαιτεί όχι μόνο τη διατήρηση του συγκεκριμένου Τμήματος αλλά επιπλέον και δημιουργία Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων, λόγω της ύπαρξης πολλών ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More