Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική αποχή οι εργολήπτες δημόσιων έργων

Με πανελλαδική αποχή από τις δημοπρασίες και συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 στο ΤΕΕ, στην Αθήνα, οι εργολήπτες Δημοσίων Έργων κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τα «τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τον έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΣΕΔΕ, η αποχή από τις δημοπρασίες και η συγκέντρωση στηρίζονται από το σύνολο των εργοληπτικών οργανώσεων. Στην κινητοποίηση μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, με τρίωρη στάση εργασίας (από την αρχή του ωραρίου), που έχει εξαγγείλει η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι:

* Άμεση εξόφληση εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

* Ενεργοποίηση - αύξηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑΣ κ.λπ.) για έργα απαραίτητα και αναγκαία κυρίως για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, έργα που θα τονώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και τις τοπικές αγορές και θα στηρίξουν την απασχόληση.

* Δίκαια φορολογικά μέτρα (ρύθμιση του ΦΠΑ μη εξοφληθέντων τιμολογίων, συμψηφισμός χρεών ευρύτερου δημόσιου τομέα κ.λπ.).

* Απόσυρση και εκ βάθρων αλλαγές στο προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τα Δημόσια Έργα με τίτλο «Μεταρρύθμιση συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μελετών και δημοσίων έργων, ίδρυση Αρχής Ελέγχου μελετών και έργων και άλλες διατάξεις», το οποίο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει θέσει σε διαβούλευση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ ανέφερε ότι «η χρεοκοπία των εργοληπτών είναι προ των πυλών και αν συμβεί θα συμπαρασύρει το σύνολο σχεδόν της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών, τους συνδεδεμένους κλάδους, αλλά και τα έσοδα των Ταμείων. Οι μικροί και μεσαίοι εργολήπτες της χώρας απαιτούν να τους καταβληθούν τα χρωστούμενα για έργα που έχουν ολοκληρώσει και παραδώσει στη χρήση του κοινωνικού συνόλου» και πρόσθεσε ότι η ΠΕΣΕΔΕ «απευθύνει ύστατη έκκληση προς την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας εδώ και τώρα τα χρήματα που χρωστά το δημόσιο και οι φορείς του στα μέλη της.

Πρόκειται για αμοιβές που δεν έχουν καταβληθεί για έργα, τα οποία οι εργολήπτες έχουν εκτελέσει και παραδώσει σε όλη τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και για τα οποία έχουν πληρώσει το ΙΚΑ, τον ΦΠΑ και όλους τους άλλους φόρους».

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές της ελληνικής πολιτείας προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις υπολογίζονται στα ¤2,5 δισ., δηλαδή γύρω στο 1% του ΑΕΠ. Και αυτά για έργα τα οποία έχουν παραδοθεί από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι 49 σύνδεσμοι μέλη της ΠΕΣΕΔΕ, που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων (διαβήματα στις τοπικές αρχές, καταλήψεις, αποχές από τις δημοπρασίες κ.ά.) με τα παραπάνω αιτήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More