Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Απόκριες (και ελπίζουμε όχι Καρναβάλι) στα γήπεδα

Το πρωτάθλημα μοιάζει εσχάτως σε μεγάλο βαθμό με Καρναβάλι και στο τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκριών, οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν απ’ το κλίμα των ημερών.

Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της στην Ξάνθη, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Κέρκυρα, ακολουθεί το Ολυμπιακός Β-Πανσερραϊκός και το φινάλε έρχεται με το ντέρμπι Άρη-Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ (17:15)
Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες έχουν κάνει καλά τα… κουμάντα τους. Αμφότερες έχουν απόσταση ασφαλείας από την ουρά και μπορούν να νιώθουν εξασφαλισμένες απέναντι σε εκείνους που μάχονται για την παραμονή τους. Η Ξάνθη που βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από τον Αστέρα Τρίπολης μοιάζει να χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς, όμως φέτος τα Πηγάδια είναι σχετικά… ρηχά, αφού έχει καταφέρει να «πνίξει» μόλις τέσσερις ομάδες εκεί.

Η Κέρκυρα διατηρεί πολύ καλή παράδοση απέναντι στην Ξάνθη, από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ, ούτε καν στον πρώτο γύρο, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 89’ και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις! Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού τρία ματς έχουν λήξει 1-1 και ένα χωρίς τέρματα, ενώ στην πρώτη τους αναμέτρηση στην ιστορία, η Κέρκυρα είχε επικρατήσει με 3-0. Η ισοπαλία είναι ένα μάλλον βολικό αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες για σήμερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (17:15)
Κι όμως… Μέχρι πέρυσι έμοιαζαν ίδιοι. Ακόμα και το καλοκαίρι είχαν πολλές ομοιότητες. Δύο νεοφώτιστοι που ανέβηκαν στα μεγάλα σαλόνια, με σκοπό να παραμείνουν. Δύο ιστορικές ομάδες που ήθελαν να διώξουν τον τίτλο του ασανσέρ. Τώρα, είναι εντελώς διαφορετικές! Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε το σχεδόν ακατόρθωτο και βρίσκεται στην πεντάδα του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την κατηγορία κι αν η ισοπαλία στην Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική του έδωσε λίγο οξυγόνο, στον Βόλο χρειάζεται ολόκληρη φιάλη για να ελπίζει…

Παρότι ελάχιστοι το θυμούνται, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στο κύπελλο Ελλάδας τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Συνεπώς, το σημερινό είναι το τρίτο τους παιχνίδι και η πρόσφατη προϊστορία επιτάσσει… διπλές! Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 2-0 για το κύπελλο, ενώ στις Σέρρες το αποτέλεσμα ήταν 2-2, με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο για κάθε ομάδα. Αν προσθέσουμε, το περυσινό 2-1 στις Σέρρες για τη Β’ Εθνική, αλλά και το 2-0 στον Βόλο την ίδια σεζόν στο ίδιο πρωτάθλημα, αντιλαμβανόμαστε γιατί το «2» έχει την τιμητική του στα παιχνίδια των δύο ομάδων!

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (19:30)
Μπορεί το «Κλεάνθης Βικελίδης» να μην περνάει φέτος την καλύτερη σεζόν του και ο Άρης να μην εκμεταλλεύεται (σ.σ. στην Ελλάδα) τον παράγοντα έδρα όσο θα ήθελε και θα μπορούσε, ωστόσο όταν πρόκειται για τον Ηρακλή τα πράγματα αλλάζουν. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν ηττηθεί από τον γηραιό στο πρωτάθλημα από το Νοέμβριο του 2000, όταν τα δύο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου είχαν κάνει τη διαφορά, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και το παιχνίδι που διακόπηκε και καταχωρήθηκε στα χαρτιά υπέρ του Ηρακλή. Η νίκη στον πρώτο γύρο στο Καυταντζόγλειο έσπασε το αήττητο σερί του Άρη απέναντι στον Ηρακλή που κρατούσε για εννέα παιχνίδια, ωστόσο συνολικά η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων.

Ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, το νου σας μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή. Ο Ηρακλής λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις την προηγούμενη Κυριακή, όταν ο Ντάνι σκόραρε και ισοφάρισε την Ξάνθη. Ο Άρης λυτρώθηκε ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, όταν ο Μπομπαντίγια πέτυχε γκολ στη Λάρισα. Βασικά, νόμιζε ότι λυτρώθηκε αφού στις καθυστερήσεις δέχτηκε την ισοφάρισε από τον Ρομέου και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό είναι κι ένα άλλο δεδομένο του αγώνα, αφού αμφότερες οι ομάδες μετρούν τρεις σερί αγωνιστικές, που μεταφράζεται σε έναν ημερολογιακό μήνα χωρίς νίκη.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (15:00)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15)

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17:15)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More