Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πτώση του τζίρου και στον Πειραιά

Κατά 40% ή και μεγαλύτερη πτώση τζίρου, σημειώθηκε στις πωλήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπορικών καταστημάτων του Πειραιά στις εφετινές χειμερινές εκπτώσεις, εξαιτίας της κρίσης, ενώ μειώθηκε περαιτέρω η χρήση πλαστικού χρήματος.

Επιπλέον, το κλείσιμο επιχειρήσεων σε κεντρικούς και περιφερειακούς εμπορικούς δρόμους, είναι μία άσχημη εικόνα και δημιουργεί έντονο προβληματισμό και αρνητική ψυχολογία.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σχετικά με την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, η οποία διεξήχθη δειγματοληπτικά μεταξύ 150 καταστημάτων του Πειραιά.

Από την έρευνα διαφαίνεται ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών, σε ποσοστό 90% που συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν δυσαρεστημένοι με τις πωλήσεις τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Αναλυτικότερα: το 7% δήλωσε ότι ο τζίρος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον περσινό και μόνο το 3% δήλωσε άνοδο.

Το πλέον αξιόπιστο ποσοστό μείωσης του τζίρου που κατέγραψε η έρευνα του ΕΣΠ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που φθάνει το 38% των ερωτηθέντων, είναι από 20% έως 40% και σε ορισμένους κλάδους του εμπορίου ακολουθεί με 33% η πτώση στο επίπεδο του 10%- 20%, ενώ 19% δήλωσαν πτώση μεγαλύτερη του 40%.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών εμφανίζεται για την φετινή χειμερινή περίοδο δραστικά μειωμένη, γεγονός που ενδεχομένως οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 67% των καταναλωτών χρησιμοποίησαν μετρητά για τις αγορές τους και το 33% έκανε συνδυασμό πιστωτικών καρτών και μετρητών, προφανώς λόγω εξάντλησης των πιστωτικών του ορίων.

Πολύ μεγάλο ποσοστό εμπορικών επιχειρήσεων απάντησε ότι θεωρεί πως το τελευταίο διάστημα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις πωλήσεις τους. Μάλιστα το 84% σε μεγάλο βαθμό, το 5% σε λιγότερο, ενώ μόνο το 3% θεωρεί ότι είναι ανεπηρέαστο από την κρίση.
Οι 40% από τις 150 εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα είναι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ οι 55% από τους ερωτηθέντες πέραν της δικής τους ενασχόλησης με την επιχείρηση απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και οι 5% απασχολούν πάνω από 5 άτομα προσωπικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More