Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Η1Ν1: 137 οι νεκροί

Συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά η υποχώρηση του κύματος της γρίπης στη χώρα μας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νέων περιστατικών, τόσο των θανατηφόρων όσο και των σοβαρών που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ωστόσο, οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για τις τελικές εκτιμήσεις τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και οι οποίες ευνοούν την διάδοση των ιών του αναπνευστικού συστήματος.

Το τελευταίο 24ωρο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με τη γρίπη ενώ άλλοι τρεις εισήχθησαν σε ΜΕΘ με αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε ό,τι αφορά τα τρία τελευταία θύματα της γρίπης, πρόκειται για άτομα με επιβαρυμένο ιστορικό λόγω χρονίων παθήσεων. Σε ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν επίσης οι τρεις ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Πάντως, έπειτα από τρεις εβδομάδες ο ημερήσιος απολογισμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ «κλείνει» με λιγότερους από 100 ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το μεσημέρι της Παρασκευής νοσηλεύονταν 96 ασθενείς σε ΜΕΘ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More