Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Στόχος 7 δις από φόρους το 2011

Με σύμμαχο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για το 2011, το οποίο καταρτίστηκε από κοινού με εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ΣΔΟΕ ρίχνεται στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Έτσι, σύμφωνα με το «Έθνος», στο στόχαστρο των ελεγκτών του Σώματος θα βρεθούν ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας (γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες κ.ά.), κάτοχοι σκαφών αναψυχής, επιχειρήσεις που αποκρύπτουν Φ.Π.Α., προμήθειες του Δημοσίου, νυκτερινά κέντρα, διακίνηση καυσίμων, προϊόντα-μαϊμού, κατασκευαστικές - μεσιτικά γραφεία, off shore ακινήτων, εκδότες και λήπτες πλαστών στοιχείων και παράνομες επιδοτήσεις - επιχορηγήσεις.

Ο στόχος των 7 δισ. ευρώ είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, αν λάβουμε υπόψη ότι το 2010 το ύψος των προστίμων έφθασε τα 4,5 δισ. ευρώ, επίπεδο τριπλάσιο σε σχέση με πρόπερσι.

Όμως η τρόικα επέμενε στην άποψη να μπει ψηλά ο πήχης, καθώς εκτιμά πως μόνο με αυστηρούς και επισταμένους ελέγχους θα περιορισθεί η φοροδιαφυγή.

Επιπρόσθετα, στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πως το ΣΔΟΕ θα βοηθηθεί από τις εκτεταμένες διασταυρώσεις που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ετσι, ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και ο ειδικός γραμματέας της ΓΓΠΣ Διομήδης Σπινέλης βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε ανοιχτή γραμμή για τον καλύτερο συντονισμό του σχεδίου.

Θα ελεγχθούν γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μηχανικοί
Στο μικροσκόπιο σκάφη αναψυχής, οffshore ακινήτων, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, διακίνηση καυσίμων και προϊόντων καπνού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More