Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Περιβαλλοντικές χορηγίες για αποκατάσταση των καμένων της Ηλείας

Πρόγραμμα περιβαλλοντικών χορηγιών ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, βάζοντας στην υπόθεση των αναδασώσεων και της φροντίδας του περιβάλλοντος μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί και ένα μέρος της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και στην Ηλεία, καθώς σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται καθυστέρηση στην φυσική αναδάσωση, μετά τις πυρκαγιές του 2007.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος χθες, συνοδευόμενος από τον διευθυντή αναδασώσεων Αττικής Παναγιώτη Σάσσαλο, πρώην δασάρχη Πύργου, επιθεώρησε περιοχές της Αττικής όπου εφαρμόζονται σχετικά προγράμματα.

Ο κ. Μωραΐτης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του προγράμματος, το οποίο όπως ανέφερε «είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ» και έκανε λόγο για τον τριπλασιασμό των αναδασώσεων σε όλη την χώρα. Ελπιδοφόρα είναι επίσης η συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, η οποία έχει δεσμευτεί σε ένα πλαίσιο χορηγίας, συνολικά, 1.000.000 δενδρυλλίων.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «και άλλες εταιρείες και φορείς θα μπορούσαν να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα και να ενταχθούν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικών χορηγιών που ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη».

Έδωσε έμφαση στο «Πρόγραμμα Υιοθεσιών» που υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, σύμφωνα με το οποίο επιχειρήσεις «υιοθετούν» μια περιοχή για την οποία έχει εκτελεστεί ήδη μελέτη αναδάσωσης. Ακολούθως, η οικεία υπηρεσία (δασαρχείο, κ.λπ.) αναλαμβάνει το σύνολο της αναδάσωσης με ίδια μέσα, με εθελοντές, ή με δικό της ανάδοχο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More