Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πεταμένο στα σκουπίδια το βιβλίο με το ιατρικό ιστορικό των ασθενών του ΙΚΑ

Σε κάδο απορριμμάτων έξω από το ΙΚΑ Κομοτηνής εντόπισε βιβλίο, όπου υπάρχει καταγεγραμμένο το ιατρικό ιστορικό ασθενών που προσήλθαν στο Ίδρυμα για εξετάσεις κατά τη χρονική περίοδο 2001-2003, μέλος της Κίνησης Πολιτών Ροδόπης «Υγεία και Περιβάλλον».

Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται αναλυτικά τα ονοματεπώνυμα των ασθενών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Πρόκειται σαφώς για προχειρότητα αλλά και αμέλεια των υπαλλήλων του ΙΚΑ, καθώς ανάλογα βιβλία παρελθόντων ετών θα έπρεπε ή να καταστρέφονται ή να αρχειοθετούνται ή τουλάχιστον να πηγαίνουν σε ειδικούς κάδους όπου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας. Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι μπροστά από το ΙΚΑ Κομοτηνής υπάρχει κάδος ανακύκλωσης, ο οποίος είναι κλειστός.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το ιατρικό απόρρητο είναι νομικά κατοχυρωμένο και προστατεύεται από το Νόμο Προσωπικών Δεδομένων κάτι που σημαίνει ότι η αμέλεια αυτή των υπαλλήλων του ΙΚΑ μπορεί να διωχθεί και ποινικά από τον εισαγγελέα.

Οι αρμόδιοι του ΙΚΑ Κομοτηνής θα πρέπει σίγουρα να κάνουν τις ανάλογες συστάσεις στους υπαλλήλους ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.
fonirodopis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More