Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνική Κυβέρνηση: Ξύπνησε(;)... αργά

Θα πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να μαζέψουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ όπως ζήτησε χθες η τρόικα. Και ενώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού θα ξεπουλήσουμε ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς η κυβέρνηση προτίμησε να κρυφτεί και να αφήσει την ίδια την τρόικα να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από τους ελεγκτές είναι πολύ σοβαρά. Ακόμη και να πουλήσουμε κρατικές επιχειρήσεις ζήτημα είναι αν θα καταφέρουμε να μαζέψουμε 8 με 10 δις ευρώ. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό.

Ότι θα πρέπει να πουλάμε κάθε μέρα ότι έχουμε μπας και καταφέρουμε να μαζέψουμε τα 50 δις. Που ήταν όμως η κυβέρνηση; Άγνωστο. Ξύπνησε στην μία τα ξημερώματα, έγραψε την ανακοίνωση και στις δύο το πρωί, όπως άλλωστε έκανε και με τον ανασχηματισμό, θυμήθηκε να την στείλει.

Μια επιστολή όμως όχι για να εξηγήσει τι ακριβώς θα γίνει και που θα βρούμε τα 50 δις ευρώ αλλά γιατί δεν της άρεσε το ύφος των επιτρόπων. Μπορεί οι ελεγκτές της τρόικας να ξεπέρασαν κάθε όριο απευθύνοντας συστάσεις στους πάντες, κυβέρνηση, συνδικαλιστές και πολίτες όμως η ίδια η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν παρούσα και να δώσει τις κατάλληλες εξηγήσεις και όχι να βγάζει μια απλή γραπτή ανακοίνωση στις δύο το πρωί.

Στην ουσία η τρόικα έχοντας σαφώς παρερμηνεύσει το ρόλο της, ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις μαμούθ που θα εξασφαλίσουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ και το περίεργο είναι πως αυτή την ανακοίνωση δεν την έκανε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More