Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"Βουλιάζουν" οι ιχθυοκαλλιέργειες

Στο «κόκκινο» είναι οι δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα μας. Τα επίπεδα τραπεζικού δανεισμού είναι ιδιαίτερα υψηλά, λόγω της σοβαρής έλλειψης ρευστότητας και του κατακερματισμού του κλάδου.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εμφανίζονται διστακτικές σχετικά με την δυναμική είσοδο του Επενδυτικού fund Linnaeus Capital Partners, που ενδιαφέρεται να καταστεί ο κυρίαρχος επενδυτής στον κλάδο με όπλο την μεγάλη ρευστότητα και τα επενδυτικά κεφάλαια που διαθέτει.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες, που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αποτελούν έναν από τους πιο επικερδείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, απασχολώντας περισσότερους από 10.000 εργαζομένους σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, «αργοπεθαίνουν».

Η συνεχής ανάγκη για περαιτέρω χρηματοδότηση δημιουργεί επιπλέον ζημίες με τα περιθώρια κέρδους να συρρικνώνονται και τον κίνδυνο απαξίωσης στο κατώφλι των επιχειρήσεων.

Από τους ισολογισμούς των βασικών εισηγμένων εταιριών φαίνεται ότι η συνολική δανειακή τους έκθεση κινείται στα 700 εκατομμύρια ευρώ, υπερβαίνοντας τα συνολικά ετήσια έσοδά τους, που αγγίζουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More