Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτος γαστρονομικός προορισμός στην Ελλάδα η Κρήτη!

Πρώτος γαστρονομικός προορισμός στην Ελλάδα θεωρείται η Κρήτη. Αυτό επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Νομών Χανίων - Ρεθύμνης και το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας στο ΕΒΕΧ.

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές ο γαστρονομικός τουρισμός, ο οποίος αναπτύσσει διεθνώς σημαντική δυναμική μπορεί να γίνει ένας από τους κύριους λόγους τουριστικής επισκεψιμότητας και στον Νομό Χανίων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Χανίων - Ρεθύμνου, κ. Αντώνης Ντουράκης, 'στόχος μας είναι να συζητήσουμε με τους επαγγελματίες του χώρου εστίασης για να δούμε πώς από κοινού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Η Κρήτη θεωρείται ο πρώτος γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και χρειάζεται βοήθεια από όλους όχι μόνο από τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία αλλά και από τους παραγωγούς'.

Ο κ. Ντουράκης επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν γινόναν σωστά η προώθηση του εμφιαλωμένου αλλά και του χύμα τοπικού κρασιού.

'Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και ο καταναλωτής γυρνά πίσω στο ντόπιο προϊόν είτε πρόκειται για το κρασί είτε για άλλα παραδοσιακά προϊόντα', σημείωσε. Το μέλος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και σεφ του ΜΑΪΧ, κ. Γιάννης Αποστολάκης, τόνισε ότι: 'Τα εστιατόρια δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή ως προς τα τοπικά προϊόντα. Διότι ένας επισκέπτης που έρχεται στα Χανιά θέλει να δοκιμάσει τα τοπικά φαγητά και το τοπικό κρασί. Δεν ταξιδεύει για να έρθει να πιει το ίδιο κρασί που πίνει και στη Γαλλία ή σε κάποια άλλη χώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προσπαθούμε να συνδυάζουμε τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα διάθεσης, έτσι ώστε να βοηθηθεί και η τοπική οικονομία'.

'Είναι χαρακτηριστικό ότι τα καλά και βραβευμένα εστιατόρια λειτουργούν με προϊόντα της περιοχής τους και μάλιστα οι σεφ τα ψάχνουν οι ίδιοι για να βρουν την καλύτερη ποιότητα', επεσήμανε. Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι απαιτείται 'να δώσουμε την ανάλογη βαρύτητα στα ντόπια προϊόντα και να τα προωθήσουμε στα τοπικά καταστήματα εστίασης δουλεύοντας πάνω σε αυτά και παρουσιάζοντας καινούρια πιάτα σε συνδυασμό με τα παλιά'.

Στην εκδήλωση με θέμα: 'Κρασί και Εστίαση' συμμετείχαν επαγγελματίες της εστίασης, ενώ προσφέρθηκε άφθονο κρασί από 'λιαστά σταφύλια' και γευστικά 'σουβλάκια' από ξεχωριστό μίγμα φάβας, τυριών, ρεβιθιών και μοσχαριού, που δημιούργησε ο σεφ του ΜΑΪΧ και μέλος του Δικτύου, κ. Γιάννης Αποστολάκης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του ΙΝΚΑ και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.
goodnet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More