Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα ΙΕΝΕ: Μεγάλες οι Πιθανότητες για Ενεργά Πετρελαϊκά Συστήματα στην Ελλάδα

Την πεποίθηση του ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν ενεργά πετρελαϊκά συστήματα στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δρ Κων. Νικολάου, γεωλόγος πετρελαίων-ενεργειακός οικονομολόγος και μέλος του ΙΕΝΕ.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, για τις έρευνες υδρογονανθράκων και τις προοπτικές παραγωγής στην Ελλάδα, ο κ. Νικολάου αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 ενεργά πετρελαϊκά συστήματα σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες οι ενδιαφερόμενες ξένες εταιρίες.

Ειδικότερα, έκανε αναφορά στη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας, στα δυτικά της Λευκάδας, την Πρέβεζα, τη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου, της Ζακύνθου και του Κατάκωλου, τις περιοχές της Νότιας Κρήτης, όπου ήδη έχουν εντοπισθεί περί τα 2,5 τρισ. κ.μ. φυσικού αερίου από την Αίγυπτο, στα δυτικά της Κρήτης, στην επέκταση της Ιόνιας λεκάνης, όπου υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα τα οποία αφορούν σε πολύ μεγάλους παίκτες, όπως είπε, αν και η έρευνα τους συνιστά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, κατά τον ίδιο.

Επίσης, στη λεκάνη του Πρίνου, έκτασης 450 km2, υπάρχουν ενδείξεις για ένα δεύτερο και μεγαλύτερο Πρίνο. Εκτός από τις περιοχές αυτές ο κ. Νικολάου εξέφρασε την άποψη ότι οι έρευνες που έγιναν από γειτονικές χώρες, ήτοι, την Ιταλία, την Αλβανία και την Τουρκία, έχουν δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, κάτι το οποίο επιτρέπει την εικασία ότι στις γειτνιάζουσες περιοχές με την Ελλάδα ενδεχομένως, να υπάρχουν ανάλογα κοιτάσματα.

Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στο κοίτασμα Ακουίλα, στην Αδριατική, το κοίτασμα Μαρίτσα, της Αλβανίας, το οποίο κατ εκτίμηση μπορεί να δώσει συνολικά 5 δισ. βαρέλια, στην Ανατολική Θράκη, όπου η Τουρκία έχει εντοπίσει 15 κοιτάσματα φυσικού αερίου και μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης, όπου «ακουμπά» το κοίτασμα της Τουρκίας Κανταρλί Μπέι, η λεκάνη του οποίου ανοίγει στο Αιγαίο.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Νικολάου, οι προοπτικές εκμετάλλευσης αυτών των κοιτασμάτων εναπόκειται στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης.
energia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More