Αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια η ζήτηση παραδοσιακών, ποιοτικών, περιβαλλοντικά φιλικών και γευστικών προϊόντων. Τα διατροφικά σκάνδαλα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που στρέφονται στην παράδοση αναζητώντας πιο υγιεινές και ασφαλείς λύσεις.
Μεταξύ των περιοχών που έχουν ποικιλία τοπικών προϊόντων είναι και η Λέσβος. Με την πάροδο του χρόνου, οι τοπικές ποικιλίες εξαφανίζονται λόγω της γενετικής διάβρωσης και της εντατικής γεωργίας.
Έτσι το πρόγραμμα «Agrisles» και η πιλοτική δράση «Τοπικές ποικιλίες της Λέσβου» έχουν μεταξύ άλλων στόχο να εντοπίσουν τοπικές ποικιλίες που υπάρχουν ακόμη και άλλες που έχουν χαθεί, να αναζητήσουν εκείνος που διατηρούνται σε Τράπεζες Γενετικού Υλικού αλλά και ποιες μπορούν να αξιοποιηθούν και με ποιο τρόπο.
Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο διοργανώνεται ημερίδα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου με θέμα «Τοπικές ποικιλίες: παρελθόν ή και μέλλον».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου