Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Νέο νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας

Αποβολή από τους αγωνιστικούς χώρου για έξι μήνες, σε όσους προκαλούν επεισόδια , προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την πάταξη της βίας, το οποίο θα παρουσιάσει την Τρίτη (15/02), ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης , στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ρητά ότι θα απαγορεύεται για έξι μήνες σε όσους καταδικάζονται για πράξεις βίας να μπαίνουν στα γήπεδα.

Οι χούλιγκανς όχι μόνο δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά για όσο διαρκεί η απαγόρευση θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της κατοικίας τους και θα παραμένουν εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με το αγγλικό προτύπο.

Το άρθρο αυτό, ωστόσο, υπάρχει και στο νόμο "Κατάργηση διατάξεων περί συνδέσμων φιλάθλων - Ίδρυση Λεσχών Φίλων", που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 8 Οκτωβρίου 2008, ωστόσο παρέμεινε ανεφάρμοστος.

Ο κ.Νικητιάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει αυτή τη φορά το μέτρο, ενώ στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η σύσταση Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας υπό τον καθηγητή εγκληματολογίας Ιωάννη Πανούση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More