Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

2,5 εκατ. ευρώ θα μας κοστίσουν οι φοροεισπρακτικές εταιρείες

Σε ιδιωτική εταιρεία έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να ανατεθεί η οργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο μάνατζερ που θα προσληφθεί από το υπουργείο καλείται να στήσει εξαρχής τη νέα δοµή του υπουργείου Οικονοµικών στον τοµέα της καταπολέµησης της φοροδιαφυγής και το οργανωτικό πλάνο που θα εισηγηθεί θα τεθεί σε λειτουργία µέχρι και το 2012.

Τότε εκτιµάται ότι το υπουργείο θα µπορεί να λειτουργήσει µε τη µορφή που θα του έχει δώσει ο σύµβουλος και πως τα στελέχη του θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα τους µεταφέρει.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της διακήρυξης επισημαίνεται ότι η υστέρηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται κυρίως στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή, στη γενικευμένη αντίληψη περί διαφθοράς στη διοίκηση των κρατικών υπηρεσιών και στην αποτυχία των καίριων διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης να αντιμετωπίσουν συστηματικά προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο και διαρθρωτικές αδυναμίες διαχείρισης της φορολογικής συμμόρφωσης.

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βάσει του σχεδίου προβλέπει εντατικές προσπάθειες σε πέντε κρίσιμους τομείς:

Αυστηρή παρακολούθηση της υλοποίησης των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, με λεπτομερές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ουσιαστικό έλεγχο προόδου και ανασκόπηση αποτελεσμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων της φορολογικής πολιτικής.

Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με έμφαση στους μεγαλύτερους οφειλέτες, αλλά και συντονισμός με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την εκμετάλλευση συνεργείων στην είσπραξη οφειλών.

Εξασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης των μεγαλύτερων φορολογουμένων και μεταξύ άλλων αναδιοργάνωση των κέντρων ελέγχου μεγάλων φορολογουμένων.

Πάταξη της φοροδιαφυγής φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, με ελέγχους που βασίζονται σε ανάλυση κινδύνου, αλλά και δίωξη των σημαντικότερων παραβατών.

Πρόγραμμα συστηματικής παρακολούθησης των υποχρεώσεων υποβολής δηλώσεων και πληρωμών παρακρατούμενων φόρων (κυρίως ΦΠΑ) για να βελτιωθεί η συμμόρφωση προς τις εν λόγω υποχρεώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More