Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 2-1

Η Μπαρτσελόνα κρατούσε με νύχια και με δόντια το 1-0 στο «Έμιρεϊτς», μέχρι το 78', ωστόσο η φετινή βερσιόν της Άρσεναλ απέδειξε πως έχει σφυρηλατηθεί με ισχυρότερο μέταλλο. Οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν το rollover, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, φτάνοντας σε ένα περιφανή θρίαμβο με 2-1, αποτέλεσμα που αφήνει, βέβαια, ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου».

Με επιθετικούς προσανατολισμούς παρατάχθηκαν τόσο οι Καταλανοί, όσο και οι Λονδρέζοι, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον Ερίκ Αμπιντάλ στα στόπερ, ελλείψει Πουγιόλ και τον Αρσέν Βενγκέρ να επιλέγει τους Τζουρού και Κλισί στο... πολυβασανισμένο κέντρο της άμυνάς του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, ενώ οι Άγγλοι πίεσαν ψηλά, με έξι παίκτες να μαρκάρουν από το κέντρο μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Οι «κανονιέρηδες» δημιούργησαν την παρθενική τους κλασική ευκαιρία στο 6', όταν ο Φάμπρεγκας σημάδεψε με το μοιρογνωμόνιο τον Φαν Πέρσι, ο οποίος ωστόσο σούταρε πάνω στον Βαλντές από πλάγια θέση.

Οι «μπλαουγκράνα» απάντησαν στο 15', με τον Μέσι να βγαίνει ωραία στην πλάτη της αντίπαλης οπισθοφυλακής, αλλά να πλασάρει άστοχα τον Στσέσνι. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο η Μπάρτσα, κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο 26'. Ο Μέσι τροφοδότησε κάθετα τον Νταβίντ Βίγια, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Καταλανοί βρέθηκαν και πάλι στο προσκήνιο, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Πέδρο, ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά η Άρσεναλ πρόλαβε να βγάλει αντεπίθεση, ωστόσο ο Φαν Πέρσι αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν αναίμακτα, μολονότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν ασύλληπτος.

Στην επανάληψη, οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην εστία του Βαλντές, εντούτοις η Μπαρτσελόνα αμύνθηκε αποτελεσματικά, απομακρύνοντας όλα στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ στο 68' οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν μία ανάσα από το 0-2, με τον Μέσι να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, αναγκάστηκε να παίξει τα ρέστα του, βάζοντας στον αγώνα τους Αρσάβιν και Μπέντνερ και εν τέλει πήρε πίσω τα χαμένα και με το παραπάνω. Η Άρσεναλ απέκτησε φρέσκα πνευμόνια στην εμπροσθοφυλακή και στο 78' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κλισί γέμισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Φαν Πέρσι βγήκε πλάγια και εκτέλεσε τον Βαλντές στην κλειστή του γωνία. Πέντε λεπτά μετά, σε μία φαρμακερή αντεπίθεση ο Νασρί έφυγε ωραία στον κενό χώρο, σταμάτησε μέσα στην περιοχή, γυρίζοντας στον επερχόμενο Αρσάβιν, που με υπέροχο δεξί σουτ, ανέτρεψε ολοκληρωτικά τα δεδομένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More